Psikiyatri hastası olduğu öne sürülen Ümit Kurt, dün öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'nde 20 yaşındaki Zeki Özsü'ye bıçakla saldırdı. Zeki Özsü'yü bıçakla sırtından hafif yaralayan Ümit Kurt polisler tarafından gözaltına alındı. Zeki Özsü ise götürüldüğü hastanede ayakta tedavisinin yapılıp taburcu edildi. Ümit Kurt, sevk edildiği adliyede cumhuriyet savcılığınca serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan Ümit Kurt, bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir dönerci dükkanının camlarını kırdı. İçeriden dönerci bıçağını alan Kurt, Kütahya'daki Benli Otel'de geceyi geçirmek için motosikletten inen Özgür Ü. ile İngilizce öğretmeni A.A.'ya saldırdı. Özgür Ü.'ı döner bıçağıyla yüz, kolları ve boğazından, A.A.'yı da kafasından yaralayan Ümit Kurt, sevk edilen polisler tarafından yakalandı.

Ağır yaralanan Özgür Ü. ile A.A., 112 ambulansıyla kaldırıldıkları Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İki kişinin İstanbul'dan motosikletleriyle Antalya'ya giderken geceyi Kütahya'da geçirmek için otelin önünde durdukları sırada saldırıya uğradıkları belirtildi. Polis tarafından gözaltına alınan Ümit Kurt, "İstanbul'dan Kütahya'ya olay çıkartmak için geldim. Satanist oldukları için onları bıçakladım. Pişman değilim" dedi.

Yetkililer, Ümit Kurt'un bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğünü soruşturmanın sürdürüldüğü bildirdi.