1993 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından birinci derece SİT alanı, bir yıl sonra da Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün anıtsal alan ilan ettiği Güney Şelalesi’nde geçen pazartesi günü meydana gelen heyelanın yaralarının sarılması için çalışmalar sürüyor. Denizli’nin simgelerinden olan şelalenin yeniden ayağa kaldırılması için yeni bir umut ışığı doğdu. Güney Şelalesi’ne giderek incelemeler yapan Denizli, Aydın, Manisa Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Komisyonu üyeleri, Güney Şelalesi’nin geleceğini masaya yatırdı.

Kurul üyeleri ilk incelemenin ardından bölgede çekilen video ve fotoğraf görüntüleri ile yeniden bir değerlendirme yaptı. Kurul Başkanı Ali Aygören, turistik tesis olan bölgenin kullanıma bir süre daha kapalı olacağını belirterek, "Bölgede hala heyelan tehlikesi bulunuyor. Kimsenin canını tehlikeye atamayız. Çalışmalar tamamlanana kadar Güney Şelalesi’ne giriş yasak olacak" dedi.

Kurul üyeleri şelalede suyun yolunu değiştirip, debisini düşürerek bölgede çalışma yapmaya başlayacağını ifade eden Aygören, "Önce heyelandan arta kalan molozların ortadan kaldırılacak. Daha sonra yıkılma tehlikesi gösteren kaya ve toprak oluşumların kontrollü olarak yıkılacak. Ardından Pamukkale Üniversitesi’nden görevlendirilecek uzmanlar, yeni bir Güney Şelalesi oluşturmak amacı ile proje hazırlatmayı amaçlıyoruz. Güney Şelalesi bölge için çok önemli bir turistik merkez. Bu nedenle projelendirme çalışmalarından sonra süratle yeni bir şelale oluşturmak üzere harekete geçeceğiz" dedi.

Güney İlçesi'ne 12, Denizli'ye 70 kilometre uzaklıktaki Günay Şelalesi’nin 20 metrelik yükseklikten suyun aktığı kayalık ana bölümü büyük bir gürültü ile bir büfe ile genel kullanıma açık tuvaletin üzerine çökmüş, bir kişi hafif yaralanmıştı.