Türkiye genelinde 13 ili Büyükşehir Belediyesi statüsüne getiren Büyükşehir Yasası ile 23 yeni ilçe oluşturuldu. Yasanın onaylanmasıyla birlikte Muğla'da 28 köyü bulunan Kemer Beldesi'ne Kadıköy, Eşen, Karadere, Kumluova, Seki beldeleri ve 24 köy bağlanarak, ilçe statüsüne getirildi. Adı 'Seydikemer' olarak değiştirilen ilçede, karar davul zurna eşliğinde kutlandı.

60 bin nüfuslu yeni ilçede, bayram sevinci yaşanıyor. Belde merkezine ve girişlere, 'Bölgemizin ilçe olmasını sağlayan milletvekillerimiz Yüksel Özden ve Ali Boğa'ya teşekkür ederiz', 'Seydikemer İlçesi hayırlı olsun' afişleri asıldı. 20 kişilik davul zurna ekibi belde meydanında gün boyu davul zurna çalarken başta Belediye Başkanı MHP'li Cafer Arıkan ve vatandaşlar meydanda oynadı. Davul ve zurnacılar oyunların ardından ilçede şehir turu attı.

BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN KUTLAMA MESAJI

Belediye hoparlörlerinden halka seslenen Başkan Arıkan, Seydikemer İlçesi'nin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Arıkan gazetecilere yaptığı açıklamada, “İlçe olmayı başardık, çok sevinçliyiz. Kemer Beldesi'nin ekonomisi canlanacak. İlçemize 5 belde ve 52 köy bağlanınca nüfusumuz 60 bine çıkacak. Önümüzdeki ay ilk kaymakamımızı coşkuyla karşılamak istiyoruz" dedi.

"KAYMAKAMI BEKLİYORUZ"

Seydikemer sakinlerinden Doğan Hıra, "Yıllardır ilçe olmayı bekliyorduk, çok mutlu olduk. Davul zurna eşliğinde oyunlar oynadık. Artık yeni kaymakamımızı bekliyoruz" dedi. İlçe sakinlerinden Ahmet Topaloğlu ise “İlçe olmak çok güzel. Kendi hastanemiz ve diğer kurumlarımız olacak. 20 yıldır Fethiye'nin il, Kemer'in ilçe olmasını bekliyorduk. Biz ilçe olduk. Fethiye'nin de il yapılması tek hayalimiz. Bölgemiz şimdi çok kısa sürede canlanacak. Biz bu gün ilçe olmanın sevincini davul zurnalar eşliğinde kutluyoruz" diye konuştu.