4 Aralık’taki şiddetli lodos fırtınası sırasında Turgutreis limanında kısmen batan 'Eftalia' adlı günübirlik tur teknesinin onarım için Yalıkavak’taki tersaneye götürülüşü tehlikeli bir yolculuğa sahne oldu. Sahibi ve kaptanı Mesut Arda tarafından getirtilen bir vinç yardımıyla limanda düzeltilen, havaya kaldırılarak biriken su boşaltılan ve yeniden su almasının engellenmesi için tüm gövdesi naylonla sarılan Eftalia, balıkçı Metin Duman’a ait 'Pilaçi' adlı tekneye yedeklendi ve 10 mile yakın yolculuğuna başladı. Ancak alınan naylon önlemi işe yaramadı ve kaptan Mesut Arda (33) ile gemiciler Suat Yıldırım (29), Abdullah Işıldak (27) ve Gökhan Işıldak (25), seyir sırasında biriken suları kovalarla boşaltmaya başladı. Kiremit Adası önüne gelindiğinde ise su miktarının artması üzerine 'Eftalia' batma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

YOLDA BATMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Bunun üzerine kaptan Mesut Arda, Yalıkavak limanında konuşlu bulunan 302 nolu Sahil Güvenlik botundan ve Palmarina’dan yardım istedi. Marinaya ait bot ile gelen Sahil Güvenlik askerlerinin getirdiği motopomp ile sular tahliye edilirken, bir başka tekne de attığı halatlarla Eftalia’yı yedekledi. Suların boşalmasının ardından iki tekne tarafından yeniden çekilmeye başlanan Eftalia, saatlerce süren mücadelenin ardından tersanede karaya alınabildi.

HEYECANLI YOLCULUK


Gemici Gökhan Işıldak, heyecanlı anlar yaşadıklarını belirterek, “Tekneyi su almasın diye naylona sararak yola çıkardık. Ancak aşırı su alıp batmaya başlayınca çareyi Sahil Güvenlik’ten yardım istemekte bulduk. Onlar da tam zamanında yetişti. Aksi takdirde tekne batacak ve buraya kadar gelemeyecekti” dedi.

Kaptan Mesut Arda da, “Fırtınada limanda batan ve hasar gören tekneyi onarmak için Yalıkavak’a götürmeye karar verdik. Motor ve sintine pompası çalışmıyordu. Baş kısmındaki hasarı biraz tamir ettik, ayrıca su almasın diye naylonla sarmalayarak tedbir almaya çalıştık. Ancak yine de yarı yolda batma tehlikesi geçirdik. Tekneye fazla su dolunca Sahil Güvenlik’ten yardım istedik. Onlar da hemen bir su pompası getirerek yardım ettiler ve tekneyi batmaktan kurtardılar. Eftalia, tersanede onarılacak ve yine turizme hizmet vermeye devam edecek” dedi.