Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Akdağ Milli Parkı'nda olumsuz hava şartları ve yağan kar nedeniyle açlıkla karşı karşıya kalan atlar ve kızıl geyikler başta olmak üzere yaban hayvanları için helikopterle havadan yem attı. Akdağ Milli Parkı'nda kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu ve bölgede yaşayan hayvanların yiyecek sıkıntısı çektiği belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer, bölgeye havadan yem atılması için çalışma başlattı. Afyonkarahisar Doğal Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürlüğü ekiplerince özel bir yöntemle bağlanan 250 kiloluk saman balyaları, daha sonra Ankara'dan gönderilen helikopterle önceden belirlenen noktalara atıldı. 20 kişinin görev aldığı operasyonda, 5 saat süren çalışmanın ardından 20 saman balyası havadan milli parka bırakıldı.

Afyonkarahisar Doğal Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, "Daha önce karadan dağın eteklerine yem bırakmıştık. Ancak ormanın iç kesimlerine ulaşmadık. Aç kalan geyiklerin çevre köylere kadar inmeye başladığını öğrendik. Geyiklere zarar verilmemesi için bakanlıkla temasa geçerek havadan yemleme yapmaya karar verdik” dedi.

Çalışmaları yürüten Doğal Koruma ve Milli Parklar Yaban Hayatı Geliştirme Şube Müdürü Mustafa Özer ise milli parkta kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğunu ve bu nedenle hayvanların yiyecek bulmakta güçlük çektiğini söyledi. Milli parkta 500'e yakın yılkı atı ve 650 kızıl geyiğin bulunduğunu vurgulayan Özer, "Çetin kış şartları ve kar nedeniyle hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Hayvanların açlıktan telef olmaması için çalışma başlattık. Bu çalışmayı Türkiye’nin her yerinde yapmaya çalışıyoruz. Bir gün önce Niğde Aladağlar'da yemleme yaptık. Ancak burada yapılan operasyon bugüne kadar yaptığımız en büyük yemleme çalışması oldu. Şu ana kadar 25 atın açlıktan telef olduğunu belirledik" diye konuştu.