Denizlili hayvansever öğretmen Medine Killi, Bağbaşı Mahallesi'nde oturduğu lüks sitede, Rottveiler cinsi iki köpeği için de ayrıca bir villa kiralayarak, onların rahat etmesini sağlıyor. Rottveiler cinsi iki yaşındaki Ateş ile 11 aylık Asi isimli köpeklerini çocukları kadar çok seven ve onlarsız yapamayan Medine Killi, bir komşusunun şikayeti üzerine oturduğu villanın bahçesinden köpeklerini çıkarmak zorunda kaldı. Köpeklerin rahat etmesi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan zihinsel engelliler okulu öğretmeni Killi, oturduğu sitenin içinde bulunan ve bir tanıdığına ait villayı kiraladı. Kiraladığı villanın bahçesine iki köpeği için barınak yapan Medine Killi, eğitimli köpeklerini yalnız bırakmıyor.

Komşusunun şikayeti sebebiyle, köpekleri için bir villa kiralamak zorunda kaldığını söyleyen Medine Killi, şöyle konuştu: "Köpeklerim daha önce sitenin içerisindeydi. Komşum sürekli şikayet etti. Yetkililerde sitenin içinde olmayacağını belirterek, uygun bir yere götürmemi söyledi. Ben de bu villayı uygun gördüm ve köpeklerim için kiraladım. Arkadaşlarım da sağolsun yardım etti ve köpeklerimin daha sağlıklı ve huzurlu olması için burayı kiraladım. Hayvanı sevmeyen insanı sevemez. Ben buna inanıyorum. Köpeklerimle inanılmaz mutluyum. Onlar benim çocuklarım gibi."

Zihinsel engelliler okulunda görev yaptığını anlatan Killi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok yoğun bir işim var. İşten artan zamanımda o yoğun tempoyu onlarla terapi şeklinde atıyorum. Yürüyüşe çıkıyorum. Onlarla oynuyorum. Köpeklerimin bana karşı insanın insana yapmadığı katıksız bir sevgileri var, sadakatları var. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Köpeklerimle inanılmaz bir bağ kurmuş durumdayız. Hayvan beslemeyenler bunu anlamayamaz. Köpeklerim gözümün içine bakarak ne istediğimi anlayabiliyorlar."

Killi, Ateş ve Asi isimli iki cins köpeği ile sharpie cinsi 6 yaşında Maria isimli bir köpeğinin olduğunu, Maria'yı evinde beslediğini ifade etti. Köpeklerinin hepsinin eğitimli olduğunu anlatan Killi, şöyle konuştu: "Köpekler en çok neyi sever? Et. Benim köpeklerimin önüne et koyduğunuz zaman 'Hayır bunu yemeyeceksin' dediğim zaman iş bitmiştir. Ben evet yiyebilirsin dediğim taktirde eti yerler. O derece bir eğitim verdim. Kendi eğitimci yanım ve uzman eğitimci arkadaşlardan yardım aldım. Neleri yapıp yapmayacağım konusunda. Böyle bir eğitim sürecinin ardından başarılı olduk.Şu an çok mutluyuz."

Şikayetçi olan komşusunun, köpeklerini köpek kovucu ile işkence ettiğini ileri süren Medine Kilci, şunları söyledi: "Ben bu konuda yetkililere başvurdum. Kurduğumuz kamera ile bu cihazı köpeğime tutarlarken çekilen görüntüleri gerekli mercilere teslim ettim. Mahkeme sürecimiz devam ediyor. Savcılığa suç duyurusunda da bulundum. Köpeklerim daha doğrusu çocuklarım için sonuna kadar ben bu davayı sürdüreceğim."