Didim’e bağlı Batıköy’de çiftçilik yapan 58 yaşındaki Osman Partal, kendisine ait zeytinlikte 31 Ocak 2007 tarihinde başından vurularak öldürülmüş bulundu. Jandarma ekipleri yaptığı çalışma sonucu cinayet şüphelisi olarak Söke İlçesi’ne bağlı Güllübahçe Beldesi’nde oturan damadı Murat Sönmez, kardeşinin oğlu Kerim Partal ve Tuncay Cepken’i gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaklaşık 7 ay cezaevinde kalan üç şüpheli, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonunda suçsuz bulunarak serbest bırakıldı.

Ancak cinayete kurban giden Osman Partal’ın oğlu Cevdet Partal, kararı temyize götürdü. Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından dava Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülmeye başlandı. Dava 2 Ekim 2012 günü sonuçlandı ve daha önce suçsuz bulunup serbest bırakılan Kerim Partal ve Tuncay Cepken, 'kasten ve planlayarak adam öldürmek' suçundan 30’ar yıl, damat Murat Sönmez ise 'cinayete yardım ve gözcülük' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararla birlikte tekrar tutuklanan 3 kişi, Aydın E Tipi kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

EMİNE SÖNMEZ: KOCAM SUÇLU OLSA BİR DAKİKA DURMAM

Olayın olduğu gün eşinin işten geldiğini ve sabaha kadar da birlikte olduklarını belirten Osman Partal’ın kızı Emine Sönmez, "Cinayet sabah saat 06.00 sıralarında işlenmiş. Kocam o saatte benim yanımda evdeydi. Cinayetin işlendiği yer bize 30 kilometreden fazla. Birçok şahidimiz var ancak babamın mirasında gözü olan ağabeyim Cevdet bize tuzak kurdu. Kocama zorla ifade verdirdiler. Bununla ilgili de darp raporunu mahkemeye sunduk. Zaten kocam ve diğerleri suçsuz bulunup serbest bırakılmıştı. O zaman bir çocuğumuz vardı şimdi iki tane. Kocamın, babamı öldürdüğüne inansam bir dakika durmaz giderdim" dedi.

Annesi ve diğer kardeşlerinin de kocasını suçlu olarak görmediklerini söyleyen Sönmez, "İki acı birden yaşadım. Babamı mezara, suçsuz olan kocamı cezaevine yolladılar. Hiçbir somut delil yok, biz de dosyayı temyize yolladık. En baştan incelenmesini istiyoruz. Gerçek katiller dışarıda sadece adalet istiyorum" diye konuştu.

BABASINA ŞİİR YAZDI

Murat- Emine Sönmez çiftinin çocukları 10 yaşındaki Sude ve 6 yaşındaki Şule de babalarının yolunu gözlüyor. Küçük kızının babasının fotoğraflarıyla konuştuğunu anlatan Emine Sönmez, "İki çocukla perişan oldum. Küçük kızım her gün babasının fotoğraflarıyla konuşuyor. Dışarıya çıkarmaya korkuyorum yanında babası olan birini görecek diye" derken, 10 yaşındaki Sude babasına duyduğu özlemi yazdığı şiirle anlattı.