Evreşe Sağlık Ocağı’nda 10 yıl doktorluk yapan Ali Kamil Soyuak, 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti’den belediye başkanı seçildi. Soyuak başkanlık süresince doktorluktan, Evreşeliler de ondan vazgeçmedi. Sağlık Ocağı’nda iki doktor görev yapmasına karşın belde sakinlerinin çoğu en ufak rahatsızlıklarında Başkan Soyuak’ın makam odasının yolunu tutmaya devam etti.

Evreşeliler’in muayene için hala kendisini tercih etmelerini bir alışkanlık olarak açıklayan Başkan Soyuak, "Sağlık ocağımızda iki mükemmel doktor arkadaşımız var. Hastaların bana gelmesi bu doktor arkadaşların işlerini yapamadığından değil. Tam tersine doktorlarımız çok iyi ve çalışkan. Ancak bu durum, beldedeki insanların yıllardan gelen bir alışkanlığı. Onlarla artık bir aile olduk. Sağlık ocağındaki doktorlar mesai saatinden sonra Evreşe’den ayrılıyor. O nedenle Evreşe ya da köylerindeki acil vakalara ben müdahale ediyorum. Gecenin herhangi bir vaktinde kapım veya telefonum çalarsa kalkar giderim" diye konuştu.

Tansiyon hastası eşi Mecit Çardak’ı fenalaşınca Başkan Soyuak’ın makamıma getiren Gülşen Çardak, kendisine neden sağlık ocağı yerine belediyeye geldiği sorusuna "Başkanımız bizim 10 yıllık doktorumuz. Kendisini çok seviyoruz ve ondan vazgeçemiyoruz. O artık bizim aile doktorumuz gibi. Belediye başkanı olmasına rağmen, bizi ne zaman geldiysek hiç geri çevirmedi" dedi.