Gediz Ovası’ndaki yağmur sularının çekilmesiyle harekete geçen kimliği belirsiz hırsızlar, ovadaki trafoların içindeki bakır telleri çaldı. Şüpheliler, merkeze bağlı Harmandalı Köyü Azmakiçi Mevkii’nde Halil Yıldırım (48), Selim Kaya (54), İsmail Ecevit’inde aralarında bulunduğu birçok çiftçinin sulama sistemlerinin elektrik aldığı trafoları yerlerinden söküp, üzerindeki telleri çıkartarak götürdü. Bununla da yetinmeyen hırsızlar, bağ evlerindeki tuvaletlerin demir kapılarını da yerinden sökerek çaldı.

Üreticilerden Halil Yıldırım ve Selim Kaya, bağlarını budamak için geldiklerinde elektrik trafolarının parçalandığını görünce şok yaşadıklarını belirtti. Halil Yıldırım ve Selim Kaya, yaz aylarında arazilerini sularken enerji aldıkları elektrik trafolarının bir parça bakır tel için parçalanmasına bir anlam veremediklerini dile getirdi.

Trafoların kendilerine maliyetinin 10 ile 15 bin TL arasında olduğunu belirten üreticiler, "Vicdansızlar gelip 300-500 TL eden bakır için bizleri binlerce lira zarara uğrattı. Şimdi enerji olmazsa tarımsal sulamayı nasıl yapacağız. Hırsızlar sadece vicdansız değil çaldıkları tuvalet kapısıyla ahlaksız yönlerini de ortaya koydu" görüşünü dile getirdi. Çiftçi Malları Koruma birimlerinin de görevini layıkıyla yerine getirmediğinden yakınıldı. Üreticiler, şüphelilerin bir an önce bulunmasını istedi.