Muğla’nın Fethiye ilçesinde hırsızlar tarafından koyunları çalınan köylüler sabaha kadar nöbet tutuyor. Kadınların da katıldığı silahlı nöbet sırasında, köye girip çıkan araçlar köylüler tarafından tek tek kontrol ediliyor. Bazı köylüler ise hırsızlık olaylarının önüne geçmek için ahırlarına güvenlik kamerası taktırdı.

Fethiye’nin Kemer beldesine bağlı Çobanlar köyünde yaşayanlar köye dadanan hırsızlar yüzünden 6 aydır tedirgin. Hırsızlar köyden 200 koyunu çalınca köylüler aralarında anlaşarak gece boyu nöbet tutmaya başladı. Köylüler kadın erkek silahlanıp köy girişinde ve ahırlarının başında bekliyor. Bir grup erkek ise ellerinde fenerlerle 14 kilometrelik köy sokaklarında kamyonetle devriye geziyor. Hırsızları korkutmak için gece saatlerinde aralıklarla havaya ateş açan köylüler buna rağmen hayvanlarının çalınmasına engel olmayınca, son çare olarak köyün giriş ve çıkışlarını kontrol etmeye başladı. Köye giren araçlara tek tek bakan köylüler, tanımadıkları yüzleri durdurup nereye gittiklerini soruyor.

KOYUN AĞILINA GÜVENLİK KAMERASI TAKTIRDI

Hırsızların köy içerisinden işbirlikçileri olduğunu düşünen Çobanlar köyü sakinleri, geceleri neredeyse her saat başı hayvanlarını sayıyor. Bazı köylüler ise hırsızları caydırmak için koyunların bulunduğu ağıllara güvenlik kamerası bile taktırdı.

Koyunları çalınan köylülerden Ömer Aydın, ağıla 4 tane gece görüşlü güvenlik kamerası taktırdığını söyledi. Ağılı 24 saat izlemesine rağmen pişkin hırsızların ağılından koyunlarını çaldığını ifade eden Aydın, "Ben hırsızla karşılaşmaktan korkuyorum. Ya o beni vuracak ya da ben onu. Yetkililerimizden bize yardım etmelerini istiyoruz." dedi. Kamyonetle sabaha kadar köyde devriye gezen köylülerden Turgay Keskin, el feneri ve silahla sabaha kadar hırsız kovaladıklarını anlattı. Hırsızları korkutmak için arada havaya ateş açtıklarını belirten Keskin, “Sabaha kadar köyün her yerini karış karış geziyoruz. Her gün başka bir grup silahlanıp bu nöbete dahil oluyor. Ara sıra hırsızları korkutmak için havaya ateş açıyoruz yinede hayvanların çalınmasına engel olamıyoruz.” diye konuştu.

6 AYDA 200 HAYVAN ÇALINDI


Hırsızlık olaylarından çok cezaların caydırıcı olmamasından dert yanan köylülerden Cahit Aydın, yetkililerden seslerine kulak vermelerini istedi. "Biz hırsızların peşindeyiz hırsızlar hayvanlarımızın peşinde." diyen Aydın, köyde 6 ayda 200 hayvanın çalındığını söyledi. Köylülerin hırsızlar yüzünden ekonomik sıkıntıya düştüğüne vurgu yapan Aydın, "Yaşanan hırsızlık olaylarını önlemek için ellerimizde silah her gece nöbet tutuyoruz. Köyün erkekleri her yeri karış karış gezerek hırsızları caydırmaya çalışıyor. Gece nöbet tuttuğumuz için gündüzleri de işe güce gidemiyoruz. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

KÖYLÜ KADINLAR BİLE SİLAHLANDI

Hırsızlar yüzünden erkeklerini nöbete gönderen kadınlar da hırsızlara karşı silahlandı. Av tüfeklerini omuzlayan köylü kadınlar, ağıllarını kontrol ederek hayvanlarının çalınmaması için çaba gösteriyor. Hırsızlar tarafından iki defa hayvanları çalınan 4 çocuk annesi Fatmana Aydın, “Sabah saat 5’e kadar nöbet tutuyoruz. Önceki gün amcamın koyunlarını çaldılar. Çocuklarımızın ekmeğini korumak için yetkililerden yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu.