Tapuda avlulu ev ve kahvehane olarak görülen 435 metrekare araziye haciz konulduktan sonra, kıymet takdiri için köye giden görevliler, arazi üzerine 1974 yılında cami yapıldığını görünce geri döndüler. Alacaklı Cemil Bolat, "Ben bu arazinin icra yoluyla satılıp paramın bana verilmesini istiyorum" derken, köylüler ise camilerinin icra yoluyla satılmasından endişe ediyor.

Manyas'ta 2009 yılında Ak Parti'den Belediye Başkanı seçilen Yüksel Zeki, iddiaya göre 2008 yılında Cemil Bolat'tan 36 bin 500 TL borç para aldı. Bolat, bankadan çekip Zeki'ye verdiği para için kefilli borç senedi istedi. Yüksel Zeki, ikna ettiği arkadaşı Akın Aygen'i kefil gösterip Bolat'a boş senet verdi. Yüksel Zeki geçen süre içersinde borcunu ödemeyince Cemil Bolat, üzerine 74 bin TL yazdığı senedi Bandırma 2'nci İcra Dairesi verip kefil Akın Aygen hakkında işlem başlattı. İcra işlemleri sonunda Akın Aygen'in Ergili Köyü'nde üzerinde müstakil avlulu ev ve kahvehane görülen 435 metrekarelik arazisine haciz konuldu.

Önceki gün kıymet takdiri için mimar Önder Er köye gitti. Haciz konulan arazi üzerinde 1975 4 yılında köyün adı verilen cami yapıldığını gören Önder Er, köylülerin tepkisiyle de karşılaşınca, kıymet takdiri yapamadan geri döndü.

Paramı istiyorum

Yüksel Zeki'ye 2008 yılında 36 bin 500 TL parayı 8 ay sonra ödemesi koşulu ile verdiğini söyleyen Cemil Bolat, "Bankadan kredi çekerek ona para verdim. Sözünde durmadı. Ne kadar uyardıysam borcunu ödemedi. Ben de yasal işlem başlattım. Kefil olan kişi parayı ödeyecek. Paramı istiyorum. Gerekirse camii arazisi satışa çıkartılacak. Bu konuda kararlıyım" dedi.

Ben de onu mahkemeye verdim

Cemil Bolat'tan borç para aldığı zaman çiftçilik yaptığını söyleyen Yüksel Zeki, "Boş senet vermemizi fırsat bilip üzerine 74 bin TL yazarak parayı vermemizi istedi. Ben de doğal olarak kabul etmedim ve mahkemeye verdim. Kefil olan arkadaşımız için icra işlemi başlattı. Biz de onun yakasını bırakmayacağız. Yasal olarak hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

İyilik yapmak istedim, başıma neler geldi

Amacının Yüksel Zeki'ye yardımcı olmak olduğunu, fakat üzerine imza attığı boş senetin kendisine daha sonra farklı bir şekilde döndüğünü söyleyen Akın Aygen ise, "Hakkımda icra işlemi başlattı. Üzerine cami yapılması için izin verdiğim araziye dahi haciz koydular. Şaşırdım kaldım. iyilik yapmak istedim başıma gelenlere bakın" diyerek tepkisini dile getirdi. Ergili Köyü şimdi, köylülerin ve cami imamının ısrarla "sattırmayız" dediği arazisine haciz konulan caminin, icra yolu ile satılıp satılamayacağını tartışıyor.