Aydın’ın Çine İlçesi’nde oturan ve 31 haftalık hamile olan Emine Karaaslan, dün sancıları tutunca, marangoz olan eşi 28 yaşındaki Murat Karaaslan ile birlikte hastaneye gitmek üzere bir taksiyle yola çıktı. Doğum sancıları tutan ikiz bebeğe hamile Emine Karaaslan ve eşinin içinde bulunduğu taksiye, Aydın-Çine Kavşağı’nda bir yolcu otobüsü arkadan çarptı. Takside hasar oluşurken, hamile haliyle kaza şoku yaşayan Emine Karaaslan, aynı araçla Aydın Kent Hastanesi’ne götürüldü. Bir süre burada tutulduktan sonra Doğum Hastanesi’ne sevk edilen Emine Karaaslan, doğacak ikizleri için kuvöz olmadığı gerekçesiyle Denizli’deki Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi’ne sevk edildi.

İKİNCİ KAZA AMBULANSTA


Emine Karaaslan, kayınvalidesi Fatma Karaaslan ve hemşire Huriye Akbay’ın da içinde bulunduğu, Aydın Kent Hastanesi’ne ait 36 yaşındaki Murat Sertel yönetimindeki 09 AY 512 plakalı ambulans, Denizli’deki hastaneye gelmek üzereyken kaza yaptı. Sertel’in kullandığı ambulans Denizli’de Hal Kavşağı’nda minibüsle çarpıştı. Kazanın şiddetiyle ambulansta büyük hasar oluşurken, sedyede yatan hamile Emine Karaaslan, çarpışmanın etkisiyle düştü.

EŞİ HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Birbiri ardına iki trafik kazası yaşayan ve ikinci kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Emine Karaaslan, kendi otomobiliyle ambulansı takip eden eşi tarafından Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi’ne getirildi. Hemen ameliyata alınan Karaaslan, normal doğumla biri 970 gram kız diğeri ise 1 kilo 60 gram erkek olan ikizlerini dünyaya getirdi. Sağlık durumları iyi olan ikiz bebekler, yoğun bakımda kuvöze alındı.

TABURCU EDİLDİ

Sağlık durumu iyi olan anne Emine Karaaslan, bugün hastaneden taburcu edildi. Karaaslan, iki kaza şoku yaşadıklarını belirtip, "Sancılarım tutunca, eşim hastaneye götürmek istedi. Ancak yolda bir otobüs, bizim içinde bulunduğumuz taksiye arkadan çarptı. Yola devam ettik. Hastanede yer olmayınca Denizli’ye sevk ettiler. Biz kez de Denizli’deki hastaneye gelirken, içinde bulunduğum ambulans kaza yaptı. Ben sedyeden yere düştüm. Eşim bizi takip ettiği için beni ambulanstan çıkarıp, hastaneye getirdi. Şimdi ikizlerim sağlıklı şekilde doğdu, bir yandan üzüldük ama ikizlerimle kazaların şokunu atlattım. Bebeklerime Salih ve Fatmanur adlarını verdik" dedi.

Çocuk doktoru Hürrem Uslu, bebeklerin sağlıklı olduğunu, ancak sağlıklı nefes alabilmeleri için bir süre kuvözde kalacaklarını belirtti.