Datça'nın Yaka Mahallesi'nde 4 yıl önce kurulan Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA), köpek itlafı ile sarsıldı. UKKSA Başkanı Nevzat Metin tarafından iki yıl önce sahiplenilen iki sokak köpeği, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce av tüfeği ile vurularak öldürüldü. Geçen 11 Kasım'da, birer saat arayla leşleri bulunan köpeklerin vücutlarında onlarca saçma yarasına rastlandı. Knidos Akademiye gelen sanatseverlerin adeta maskotu olan 'Çarşı' ve 'Bo' isimli iki kardeş köpeğin acımasızca kurşunlanarak öldürülmesi, sanatseverleri ve hayvanseverleri üzüntüye boğdu.

'KEYİF OLSUN DİYE Mİ VURULDULAR?'

UKKSA Başkanı Nevzat Metin olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Çarşı ve Bo akademinin göz bebeğiydiler. Onları evlatlarımız gibi seviyorduk. Kimseye bir zararları yoktu. Herkes tarafından seviliyorlardı. Mahalle halkı da Çarşı ve Bo'yu tanıyorlardı. Onların öldürülmüş olmalarına bir anlam veremiyoruz" dedi. İki köpeğin hedef gözetilerek öldürüldüklerini ve vücutlarında onlarca saçma tanesi izine rastlandığını kaydeden Metin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olay bizi derinden üzdü. Hayvanlara yapılan bu saldırı, Datça gibi çağdaş bir ilçeye hiç yakışmadı. Zararsız iki hayvanın katledilmesinin bir açıklaması olamaz. Sadece keyif olsun diye hedef gözetilerek öldürüldüklerine inanıyoruz. Bu çirkin olayı yapanları kınıyoruz. Dileriz, benzeri bir hayvan katliamı Datça'da bir daha hiç olmaz."