Kaza, Soma ve Kırkağaç ilçeleri sınırındaki kavşakta dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kırkağaç'ta oturan ve Soma'da tüpgaz bayisi bulunan Ramazan Zincir (28), işyerinin bulunduğu ilçedeki semt pazarına gitmek üzere yakınlarını da yanına alıp 45 PA 1623 plakalı otomobille sabah saatlerinde yola çıktı. Soma'da alışverişlerini yapan Zincir ailesi, Kırkağaç'taki evlerine gitmek için Ramazan Zincir'in kullandığı otomobile bindi.

Ramazan Zincir, Soma'daki yakınlarının evinde bir eşyayı unuttuklarını fark edince, iddiaya göre Soma-Kırkağaç sınırındaki kavşakta aniden dönüş yaptı. Kontrolsüz şekilde diğer şeride geçen otomobile, Kırkağaç yönünden gelen Ahmet Atak yönetimindeki 45 YA 4776 plakalı otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle metal yığınına dönen iki otomobil takla atıp yol kenarındaki tarlaya devrildi. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Çevredekilerle polis ekiplerinin yardımıyla otomobilden çıkartılan yaralılar Ramazan Zincir, yakınları Yasemin Zincir (34), Nejla Zincir (26), Rümeysa Zincir (14), Mihriban Zincir (4) ve diğer otomobildeki sürücü Ahmet Atak (48), Emine Zeren (36) ile Semih Zeren (12), ambulanslarla Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralılardan Yasemin Zincir ile kızı Rümeysa Zincir yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavilerinin sürdüğü beldirildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.