Sümer Mahallesi’ndeki yaşayan tekstil işçileri 40 yaşındaki Mustafa Keyik ile eşi 30 yaşındaki Gülistan Keyik’in ikinci çocukları olan, Mükerrem-Mehmet Eke İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Emirhan Keyik, 4 yıl önce aniden rahatsızlandı. Anne ve babası tarafından hastaneye kaldırılan Emirhan’ın, talasemi majör hastası olduğu belirlendi. Hastalığın ortaya çıkmasının ardından Keyik ailesi, oğullarını tedavi ettirmek için sağlık kuruluşlarına gitti.

İLİK NAKLİ İÇİN SIRA BEKLİYORLAR

Akdeniz anemisi hastalığının bir çeşidi olan talasemi majör nedeniyle düzenli olarak kan nakli yapılan minik Emirhan’ın dalak ve karaciğeri, ilik naklinin yapılamaması durumunda, çok fazla büyüyeceği için ameliyatla alınma durumu ortaya çıkacak. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi olan Emirhan için, ağabeyi Serdar Keyik umut oldu. Ağabeyi Serdar’ın iliğinin, yapılan testlerde yüzde yüz uyum sağladığı tespit edildi. İlik nakli için Hacettepe Üniversitesi’ne sevk edilen Emirhan Keyik ve ailesi, ameliyat için sıra beklemek zorunda olduklarını öğrenince büyük üzüntü yaşadı.

CANININ YANMASINI İSTEMİYOR

Hastalığın tedavisi sırasında, kan nakli ve çeşitli iğneler yapılan minik Emirhan, artık canının yanmamasını ve bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini dile getirdi. Kardeşine ilik verecek olan Serdar Keyik ise “Benim kardeşim hasta. Benim iliğim ona uyuyor. Ben onu kurtarmak istiyorum. Bir daha iğne vurulmayacak, hap içmeyecek. Kardeşimin acı çekmesini istemiyorum” diye konuştu.

İKİ YILDIR BEKLİYORLAR

Anne Gülistan Keyik, oğlunun acı çekmesine dayanamadığını belirtip, “Çocuğum hem okulundan ayrı kalıyor hem de 3 haftada bir kan verildiği için canı çok yanıyor. Artık dayanamıyor. Büyük oğlumun iliğinin kardeşine uyduğu belirledi. Çok sevindik, ancak 2 yıldır ilik nakli yapılmasını bekliyoruz. Nakil çok gecikirse, oğlum için hayati tehlike başlayacak. Bize ilik nakli için sıra gelmediğini söylüyorlar. Biz iki yıldır sadece sıra bekliyoruz. Ben çocuğumun bir an önce iyileşmesini istiyorum” dedi.