Bodrum'un Ortakent- Yahşi Beldesi'ne dün saat 23.00 sıralarında, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yasadışı yollarla geçmek isteyen 5 kişilik Iraklı Abushamat Ailesi’nin Bağdat'tan başlayan umut yolculuğu acı sona erdi. Iraklı ailenin tehlikeli yolculuğunun altından ise gözyaşrtan bir dram çıktı. Kaçakların ifadelerinden Kabakum Sahili’nden, 'Ekşioğlu' adlı 4 metrelik fiber kayığa Türk organizatörle bindikleri belirlendi. Karadan açıldıktan kısa bir süre sonra iddiaya göre, Türk organizatör motoru durdurup, denize atlayarak tekneyi terketti. Yüzerek karaya çıkan organizatör, kıyıda kendisini bekleyen kiralık olduğu belirlenen bir otomobille olay yerinden kaçtı.

Bu sırada teknedeki kaçaklardan 9 yaşındaki Abdalvadad Fuat Mustafa Abushamat  dengesini kaybedip, denize düştü. Yüzme bilmemesine rağmen Fouad Mustafa Abushamat da oğlunu kurtarmak için denize atladı. Oğlunu teknedeki eşi ve diğer iki oğlu ile birlikte canı pahasına kurtaran fedakar baba Abushamat, çok su yuttu. Abushamat’ı baygın şekilde tekneye çeken ailesi, kürekleri çekerek, kıyıya ulaştı.

Kürek çekerek karaya dönen Abushamat ailesini görenler jandarmaya bilgi verdi. Olay yerine gelen jandarma Fouad Mustafa Abushamat'ın durumu görünce, 112 Acil Sağlık ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri baba Abushamat'ın suda boğularak öldüğünü belirledi.

Olay yerinde bekletilen 20 yaşındaki Muhammed Fuat Mustafa Abushamad, babasının öldüğünü öğrenince gözyaşı döktü. Baba Abushamat'ın cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane de yapılan ön otopsinin ardından Abushamat'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi Muğla'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Anne ve 3 oğlu ise jandarmaya götürülerek ifadeleri alındı. Bağdat'tan yola çıkan Abusamat Ailesi’nin, Türkiye'den İtalya'ya gitmek için organizatörlere kişi başı 2000 dolar ödedikleri öğrenildi.

Yaşadıklarını acı içinde anlatan Muhammed Fuat Mustafa Abushamat, organizatörlerle İstanbul'da anlaştıklarını belirtip, "Bizi buraya getirdiler. Tekneyle Yunanistan'a gideceğimizi, Yunanistan'dan da başka bir gemiyle İtalya'ya geçeceğimizi söylediler. Sonra da bunlar başımıza geldi. Babamız gözlerimizin önünde öldü. Olayın şokunu hala atlamadık" dedi.

Gözaltına alınan, anne 45 yaşındaki Samead Yesif Othman Abushamat, oğulları Muhammed Fuat Mustafa Abushamat, 18 yaşındaki Loai Fuat Mustafa Abushamat, Abdalvadad Fuat Mustafa Abushamat jandarmada işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sınır dışı edilmeleri için teslim edileceği öğrenildi.

Jandarma olay yerinden kiralık otomobil kaçan ve organizatör olduğu belirlenen 2 kişinin bulunması için geniş çaplı araştırma başlattı.