Muğla'nın Marmaris ilçesinde Datça karayolu üzerinde iki yavrusu ile birlikte hayvan severler tarafından bulunan köpeğe yapılan işkence görenleri şoke etti. Vücudunda gördüğü işkencenin izlerini taşıyan köpek, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna Ak tarafından veteriner kliniğine getirilerek koruma altına alındı.

Veteriner kliniğinde tedavi altına alınan köpeğin 15 gün boyunca burada kalacağını belirten İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, "Bu köpeğe yapılan muamele kabul edilemez. Bir canlıya bu hareketler yapılamaz. Olayı savcılığa şikayet edeceğiz. Hayvanın ilk geldiğinde şoka girmiş olduğunu gördük. Yosun hanım hayvanın tırnaklarının çekildiğini fark etti. Hayvana işkence edilmesinin yanında onunla eğlenmiş işkence yapmışlar. Marmaris'te artan uyuşturucu madde kullanan insanların sayısı çoğaldığından bu olaylar yaşanmakta" dedi.

Biter, köpeği iki yavrusu ile bulan Suna Ak'ın hayvanı olduğu yerde besledikten sonra barınakta yer bulunup bulunmadığını kontrol amacıyla bölgeden ayrıldığını söyledi. Daha sonra köpeğin bulunduğu bölgeye tekrar gidildiğinde hayvanı bulamadıklarını kaydeden Biter, ertesi gün gittiklerinde ise bir yavrunun kayıp ve hayvanın işkenceye uğradığını gördüklerini kaydetti. Biter, "Köpeği hemen İçmeler Barınağı'na getirdik. Köpeğin tırnaklarını çekip üzerinde sigara söndüren kimliği belirsiz kişiler her türlü işkenceyi denemişler. Biz barınağa ilk getirdiğimizde, sadece kesik ve sigara söndürülen yaraları fark ettik. Patileri tüylü olduğundan tırnaklarını fark edemedik. Tedavisi yapıldıktan sonra hayvanın çok büyük bir şokta olduğu, büyük acılar çektiğini gözlemledik. Bir de baktık ki hayvanın ön patilerindeki tırnakları yerinden sökülmüş. Biz bu olayı savcılığa taşıyarak, faillerin bulunması konusunda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Talihsiz köpeğin tedavisini yapan veteriner Dr, Yosun Swıtıjnk de, işkence gören köpeğin tedavisinin sürdüğünü belirterek, "Köpek ilk geldiğinde önceden oluşan yara ve sigara yanıkları kısmen iyileşmişti ama hayvanda bulunan iştihsızlığın sebebini araştırdığımızda ön kol tırnaklarının çekilmiş olduğunu gördük. Şimdi serum ve tedavi ile en kısa zamanda sağlığına kavuşacak" şeklinde konuştu.