Suları kesilen vatandaşlar belediyeye tepki gösterirken, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise herkese eşit muamele ettiklerini belirterek su parasını ödemeyen herkesin suyunu kestiklerini belirtti.

Aydın’da Roman vatandaşların ağırlıkta yaşadığı Ilıcabaşı Mahallesinde belediye ekipleri kaçak su kullananların ve uzun süredir su faturası ödemeyen vatandaşların sularını kesti. Polis gözetiminde gerçekleşen su kesimleri sırasında zaman zaman mahalle halkı belediye ekiplerine tepki gösterse de su faturası 100 TL’nin üstünde olan ve kaçak kullanım yapan tüm abonelerin suları kesildi.

İki gün süren çalışmalar neticesinde Ilıcabaşı Mahallesinde 110 abonenin sularının kesildiği öğrenilirken, bir çok abonenin su borcunun bin TL’nin üstünde olduğu bildirildi. Suları kesilen aboneler arasında 10 bin ile 40 bin TL arasında borcu bulunan abonelerinde bulunduğu ileri sürülürken, Aydın’da 100 TL’nin üstünde su borcu bulunan bütün abonelerin sularının kesildi.

Su tesisatları sökülerek kör tapa vurulan Roman vatandaşlardan Şerif Aydeniz, normalde 600 TL su borcu olduğunu fakat faizlerle borcun 2 bin TL’ye ulaştığını belirterek, “Kış ortasında susuz ne yapacağız. Bugüne kadar su sayaçlarını bakmaya gelmediler. Şimdi su faturası kabarınca kesmeye geldiler” diyerek durma tepki gösterdi.

‘HERKESE EŞİT MUAMELE YAPIYORUZ’


Göreve geldiklerinde Ilıcabaşı Mahallesinde vatandaşlara su borçları konusunda uyarı yaptıklarını belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz herkese eşit ve adil davranıyoruz. Su borcu 100 TL’yi geçen abonenin sularını kesiyoruz. Biz Aydın’ın bir mahallesindeki vatandaşa göz yumup, diğer mahalledeki vatandaşın sularını kesmemiz gibi bir durum söz konusu değil. Kurala uymayan herkesin suları kesiliyor. Herkes borcunu ödeyecek” diye konuştu.