Suriye'den umuda yolculuk için kaçanlar Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek için her türlü tehlikeyi göze alıyor. Yaz aylarının gelmesiyle kaçak geçişlerde ve kazalarda artışlar meydana geldi. Son olarak Kos Adası'na geçmek isteyen kaçakları taşıyan lastik bot Bodrum'da battı. Aralarında çocukların da bulunduğu 60'dan fazla kişi denize düştü. Balıkçıların haber vermesi üzerine olay yerine giden Sahil Güvenlik Ekipleri birçok kişiyi sudan çıkarttı. Ekipler aramalar sırasında bir kadın ve bir de çocuğun ise cesedini çıkardı. Daha sonra kayıp olduğu bildirilen 4 kişinin de cesedine ulaşıldı.

Bodrum'dan yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan kaçakları taşıyan tekne alabora olması sonucu Suriye uyruklu 6 kaçak öldü, 60'a yakın kaçak ise kurtarıldı.

Yalı Mahallesi'ndeki Barbaros Koyu'ndan yasa dışı yollarla denize açılıp, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na (Kos Adası) geçmeye çalışan kaçakların içinde bulunduğu fiber tekne, bugün saat 04.30'da, ilçeye 3 mil uzaklıktaki Kara Ada açıklarında fırtına yüzünden alabora oldu. Tekne sulara gömülürken, bölgede bulunan turist teknelerindekiler durumu fark ederek Sahil Güvelik ekiplerine bildirdi.

Bodrum limanından hareket eden üç ayrı Sahil Güvenlik ekibi, denizde ve yüzerek Kara Ada'ya ulaşmayı başaran 60'ya yakın kaçağı kurtardı. Bodrum'dan karaya çıkartılan kaçaklardan, rahatsızlananlar hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerin ardından kaçakların taburcu edildiği öğrenildi.

Denizde başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 6 kaçağın cesedine ulaşıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Sahil Güvenlik ekiplerince sudan çıkartılan cesetler ise Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarılan ve üzgün olduğu görülen bazı kaçaklar kimlik tespiti için morga getirildi.

Kurtulan Suriyeli kaçaklardan 30 yaşındaki Ahmet Sohta, "Hava rüzgarlıydı. Birden bire tekne alabora oldu. Kendimizi denize bulduk. Tekneye tutunarak hayatta kalmaya çalışırken, Sahil Güvenlik bizi kurtardı. Şok içindeyiz yakınlarımız öldü" dedi.

MUCİZE KURTULUŞ

Bodrum'un dört mil açığında 6 kaçağın öldüğü olayda mucize bir kurtuluş gerçekleştiği ortaya çıktı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada 5 yaşındaki bir kız çocuğunun filmlerde görülecek bir operasyonla kurtarıldığı bildirildi. Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Göçmenlerin bindiği filikanın yarı batık ve ters vaziyette olduğunun tespit edilmesi üzerine içinde bir miktar hava olduğu değerlendirilmiş ve süratle dalgıçlar tarafından filikaya dalış yapılması sağlanmıştır. Yapılan dalış faaliyeti neticesinde filika içerindeki hava sayesinde hayatta kalan 5 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak kurtarılmıştır."

70 KİŞİ KURTARILDI

Öte yandan 6kişinin öldüğü tekne faciasında 70 kaçağın kurtarıldığı duyuruldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada; olaydan haberdar olunması üzerine bölgede çalışma başlatıldığı, bölgeye 6 Sahil Güvenlik botu ile bir Sahil Güvenlik helikopterinin görevlendirildiği kaydedildi.