Aydın Hükümet Konağı önünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen çelenk koyma töreni öncesi ilginç bir olay yaşandı. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalığın yanına yaklaşan Ramazan Yönter isimli şahıs, kendi maaşı ve devletin özürlü çocuğu için verdiği parayla birlikte toplam bin 500 TL’yi elinden zorla alan karısından dert yandı. Karısının parayı bilmediği yerlerde harcadığını öne süren Yönter, “Kadın hakları varsa, erkek hakları da var. Ben de mağdurum” diyerek yardım talep etti.

10 yıllık eşiyle 2007 yılından bu yana şiddetli geçimsizlik yaşadıklarını iddia eden Ramazan Yönter, “Özürlü bir çocuğum var. Özürlü çocuğumun için devletin verdiği maaş ile birlikte benim de maaşımı alan eşim bu parayı gidip başkalarıyla yiyor. Ben eşimi çok şikayet ettim. Buna rağmen kanun eşimi haklı görüyor. Böyle kadın hakkı olmaz. Kadın hakkı varsa erkek hakları da var. Eşimin benim elimden aldığı maaşım ve çocuğumun için gelen parayla birlikte toplam bin 500 TL’yi nerde harcadığını bilmiyorum. Kendisi ile şu anda boşanma davamız sürüyor. Mahkeme her seferinde eşimi haklı buluyor. Bu işe bir anlam veremiyorum” dedi.

“YASA SADECE KADINI KORUMAMALI”


Eşinin kendisi hakkında mahkemede ‘Ruhsal problemleri var’ demesi üzerine Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildiği ve hiçbir bulguya rastlanmadığını ifade eden Yönter, “Böyle yasa olmaz. Kadınları şımartmasınlar. Mağdur olanlar sadece kadınlar değil. Bende mağdurum. Savcılığa de gerekli müracaatımı yaptım. Ancak her seferinde ben suçlu duruma düşüyorum. Araştırsınlar; benim hanımım özürlü çocuğumun maaşını nerde yiyor?” şeklinde konuştu.

Evlerine giren bin 500 TL’nin eşi tarafından harcanması nedeniyle zor durumda olduklarını savunan Yönter, şunları söyledi: “Benim özürlü çocuğum mahallede yırtık ayakkabıyla geziyor. Aynı ayakkabılarla okula gidiyor. Defterini kalemini alamıyorum. Böyle kadın hakları olmaz. Elli kere söyledim; ‘Kadın hakları varsa, erkek hakları da var” şeklinde konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü töreni öncesi yaşanan bu ilginç olayın ardından karısını kadınlara şikayet eden Ramazan Yönter, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Kısa süreli hareketliliğin yaşandığı olayın ardından törenler normal bir şekilde devam etti.