Kadınlar, Denizli'den Ulu Önder Atatürk'e bir kez daha teşekkür edip minnetle anarken, TKB Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, "Bizi aydınlık yolda ilerlemekten kimsenin alıkoyamayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

TKB'nin Denizli'deki kutlamalarına 45 şubeden gelen üyeler ile KKTC'den gelen toplam 550 kadın katıldı. Belediye önünde toplanan kadınlar, Gazi Bulvarı üzerinden belediye bandosunun marşları eşliğinde Türk bayraklarıyla Valilik binasına kadar yürüdü. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, İstiklal Marşı okundu. Etkinliğe ülkenin dört bir köşesinden gelen kadınlar DHA'ya yaptıkları açıklamada, 1934 yılında birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının Atatürk tarafından verildiğini belirterek, "Atatürk'e minnettarız. O'nun ilke ve devrimlerini yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" ortak görüşünü dile getirdi.

TKB Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, kadınlara hitaben yaptığı konuşmada, "Aziz Ata'mıza bir kez daha söz veriyoruz. Biz kadınlar Atatürk'ün armağanı olan güzel ülkemizi, aydınlık yarınlara taşımak için, O'nun ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olacağız. Türkiye'nin çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini koruyarak, yaşamın her alanında eşit katılım ve eşit temsilimizin sağlanması ve elde ettiğimiz hakların korunması için var gücümüzle çalışacağız. Bizi aydınlık yolda ilerlemekten kimsenin alıkoyamayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz" diye konuştu.

Denizli'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Osman Zolan, kadınlara Çamlık Mesireliği'ndeki belediye tesislerinde öğle yemeği verdi.