Fethiye'ye bağlı Uzunyurt Köyü sınırları içinde kalan, doğal güzelliğiyle ünlü Kabak Koyu'na 3 gün önce tatil için gelen Ayşe Akbulut, arkadaşı 25 yaşındaki Hasan Eralp Arzoğlu ile birlikte dün saat 17.00 sıralarında kanyonda yürüyüşe çıktı. Şelalelerin bulunduğu zorlu parkurda 3 kilometre ilerleyen Akbulut, dengesini kaybedince 10 metre yükseklikteki yamaçtan kaydı. Bir ağaca tutunarak sert bir çarpmadan kurtulan Akbulut, düşerken sağ ayak bileğini burktu.

Yürüyemeyen Akbulut için AKUT ve UMKE'den yardım istendi. Kanyonda gezintiye çıkanların yardımıyla 1 kilometre taşınan Akbulut daha sonra olay yerine ulaşan AKUT ve UMKE ekibine teslim edildi. Ekipler sedyeye aldıkları Akbulut'u 2 kilometre taşıdıktan sonra 112 ekiplerine teslim etti. Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen Akbulut'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kanyonda yürüyüş yaparken arkadaşı Ayşe Akbulut'un düşerek ayak bileğini burktuğunu anlatan Hasan Eralp Arzoğlu, ayakta kırık bulunmadığını sadece zedelenme olduğunu söyledi. Akbulut'la birlikte tatil yaptıklarını aktaran Arzoğlu, tedavinin ardından tekrar tatillerine devam edeceklerini kaydetti.