Cennet Koyu’nda gırgır tekneleri tarafından para etmediği gerekçesiyle denize dökülen tonlarca 'sarpa' cinsi balık ölüleri karaya vurdu. Balıklar kötü kokuya neden oldu. Koku, 4 kilometre uzaklıktaki Göltürkbükü Beldesi’ne kadar ulaşırken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milas Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü yetkilileri ile Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, koya gelerek inceleme başlattı. Ölü balıklardan ve sudan incelenmek üzere numuneler alındı.

Koydaki incelemeler sırasında gagası plastik kelepçeyle iki yerinden bağlanmış ölü karabatağa rastlandı. Balıkçıların ağlarına takılan balıkları yediği için cezalandırmak için gagasına kelepçe takıp denize bırakmaları nedeniyle açlıktan telef olduğu sanılan hayvanı görenler şoke oldu.

İletişim uzmanı ve hayvansever Mutlu Acar Aykut (43) gözyaşlarını tutamayıp, "Tonlarca balığı denize dökerek Cennet Koy’da çevre felaketi yaratırken boş durmamışlar, bir de sadece yaşamak için mücadele veren bir karabatağı işkence yaparak, katletmişler. Bunu yapan insan olamaz" dedi.

'BUNU YAPAN HAPSE ATILMALI'

Av ve Yaban Hayatını Koruma Vakfı eski başkanı emekli büyükelçi Süha Umar, karabatağın işkence yapılarak telef edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. "Bu işkenceyi acımasızca yapanlar gırgır balıkçılarından başkası değil" diyen Umar, "Usule aykırı avlanırken para etmeyen balıkları teknede tutmamak için denize dökerken amacı sadece birkaç balık alıp yaşamını sürdürmek olan koruma altında ve avlanması yasak karabatağın ağzına iki plastik kelepçe bağlanıp ölüme terk etmek ağır para ve hapis cezasını gerektirir. Denizden ekmeğini kazanan insanların böyle bir şey yapmaları korkunç bir olay. Sorumluların bulunması için resmi makamlarla ne gerekiyorsa yapacağız. Hayvanlara yönelik şiddetin artmasının önüne mutlaka geçmemiz gerekir" dedi.