Muğla- Marmaris Karayolu'nun Sakartepe Mevkii’nde, bugün saat 13.00 sıralarında boya ve cam tozu yüklü 35 AN 3508 plakalı kamyon, yokuş inerken virajı alamayıp, kontrolden çıktı. Savrulan kamyon yol kenarındaki kayalıklara çarpıp, alev aldı. Alevler, kamyonun kasasındaki boyaların da tutuşmasıyla kısa sürede büyüyerek, kamyonu alev topuna çevirdi. Kamyondaki 57 yaşındaki Gazi Akpınar ve 32 yaşındaki Erdal Karasu  yanarak yaşamını yitirdi. Kamyon şoförü 32 yaşındaki Ömer Sümer ise son anda araçtan inerek yaralı olarak kurtuldu. Kol ve bacağı kırılan ve vücudunun bazı yerlerinde yanıklar bulunan kamyon şoförü ambulansla Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Yanan kamyon ise Akyaka Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından su ve köpük sıkılarak söndürüldü.

Ölen 2 kişinin Karayolları’nın taşeron firmasında işçi olarak çalıştıkları ve Muğla’dan Marmaris’e yol çizgisi yapımında kullanılan boya ve cam tozu götürdükleri öğrenildi.

Öte yandan kazanın meydana geldiği viraja Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri tarafından bariyer vazifesi görmesi için konulan içi su dolu beş plastik varilin Karayolları tarafından bir hafta önce kaldırıldığı öğrenildi.