Kalimnos Belediyesi şirketi olan ANEK firması ve Lafasico Acentesi işbirliğiyle düzenlenen seferle Bordum’a gelen ilk turist kafilesi gümrük alanında karanfillerle karşılandı.

140 turisti taşıyan Kalymnos Star isimli yolcu feribotunun yanaşmasıyla tören düzenlendi. Gelen turistler karanfillerle karşılandı. Lafasico Acentesi Temsilcisi Sakis Thliakos, Kalimnos Belediyesi ANEK Firması yetkilisi George Thanatsis ilk kafile ile birlikte geldi. Kalimnos'tan Bodrum'a salı ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 2 sefer düzenleneceği öğrenildi.

Bodrum Feribot temsilcisi Metin Önder, “Kalimnos'tan direkt olarak Bodrum'a ilk turist kafilesi bugün geldi. Kalimnos'tan Bodrum'a haftada iki sefer düzenlenecek. Bunun karşılığında aynı şekilde Bodrum'dan direkt sefer düzenlemek için çalışmalarımız var. Yaz sezonu boyunca devam edecek seferlerle 4 bine yakın turisti Bodrum'a getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Lafasico Acentesi Temsilcisi Sakis Thliakos ise Turgutreis'e de haftada bir kez sefer düzenlenmesi için çalışmaları olduğunu belirtti.

Bodrum'a gelen Yunanlı turistler daha sonra servis araçları kalacakları otele gitti.