Organize Sanayi Bölgesi’nde bir tekstil fabrikasının konfeksiyon kısmındaki ütüleme bölümünde çalışan 20’nin üzerinde işçi bugün saat 10.00 sıralarında fenalaşmaya başladı. Baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma şikayetleri başlayan işçilerin zehirlendikleriin anlaşılması üzerine fabrikaya sağlık, itfaiye ile Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri çağarıldı. İlk olarak fenalaşan işçiler ardından da diğer işçiler tahliye edildi. Fabrika bahçesine çıkartılan 22 işçi baygınlık geçirip kusmaya başlarken, olay yerinde büyük panik yaşandı.

Fabrikaya sevk edilen çok sayıda ambulans, işçileri Denizli Devlet, Servergazi Devlet ve Pamukkale Üniversitesi hastanelerine götürdü. Yapılan ilk incelemede, ütülemede kullanılan buhar kazanı içerisindeki kimyasal gazın sızıntı yaptığı ifade edildi. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, hastanelere kaldırılan işçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

KİMYASAL SIZINTI

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, "İşçiler sabah gelip çalışmaya başlamışlar ancak bir süre sonra baygınlık geçirmeye başlamışlar. İlk olarak doğalgaz sızıntısı sanıldı ve kapatıldı. Ancak ütülemede kullanılan buhar kazanındaki kimyasal maddenin sızmasından dolayı olduğunu belirledik. İşçilerin sağlık durumları iyi" dedi.