Alaşehir'in Çarıkbozdağ, Bahçeli ve Bahadır köylerinde kirazları, Belenyaka, Şahyar, Delemenler'de ise bağları etkileyen dolu, yaklaşık yüzde 45-50 civarında zarar verdi. Sarıgöl'ün ise Sığırtmaçlı, Yukarı Koçkalar ve Tırazlar köylerinde etkli oldu.

Bahçeli Köyü Muhtarı Hüseyin Türkyılmaz, aniden bastıran dolunun 15-20 dakika sürdüğünü belirterek, "Bir anda çevremiz, kar yağmış gibi bembeyaz oldu. Olgunlaşmamış kirazlar döküldü. Sahçelerimizi sigorta yaptırmamıştık. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne müracat ettik, sigorta şirketlerinin zararı tespit edebileceğini, kendilerinin böyle bir yetkileri olmadığını belirttiler ve bakanlığa bilgi vereceklerini söylediler. Çaresiz bekliyoruz." dedi.

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ise, "Bahçeli, Çarıkbozdağ ve Bahadır köylerinde kiraz bahçeleri, Delemenler, Belenyaka ve Şahyar köylerinde bağ alanları zarar gördü. 5360 sayılı yasaya göre Tarım Sigortası uygulaması kapsamında Alaşehir ve çevresi de 2006 Haziran ayı itibariyle dolu ve don âfetlerine karşı riskli bölge ilan edilerek kapsama alındı. Bu bölgelerde üreticilerin, yüzde 50 devlet desteğiyle Tarım Sigortası yaptırması gerekiyordu aak bizim çiftçimiz henüz bu bilinçte olmadığı için oran yüzde 15-20 civarlarında. Doludan zarar gören üreticilerimiz, bu yasa gereği devlete hasar tespiti yaptıramıyor. Yine yasa gereği böyle bir uygulama yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkması gerekiyor. Sigortasız üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hasar tespiti yapılabilmesi için bakanlığa mektup yazdık, faks çektik." şeklinde konuştu.