Çanakkale Dayanışması ile Çanakkale Çevre Platformu, Kolin Grubu'nu Çanakkale'de faaliyet gösteren 5 yıldızlı Kolin Hotel önündeki eylemle protesto etti. Sağanak yağmura rağmen Çanakkale'nin Kepez Beldesi'ndeki Kolin Hotel önünde toplanan çevreciler, Kolin Grubu tarafından Soma'nın Yırca Mahallesi'nde 6 bin zeytin ağacının kesilmesini protesto etti. Çevreciler, termik santrallere karşı ve madenlerdeki işçi ölümlerine karşı direneceklerine dikkat çekti.

Eyleme katılanlar adına açıklama yapan Neslihan Ülkü Baş, iş cinayetlerinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Soma'da, Ermenek'te, Yalvaç'ta, Torunlar'da ne oldu? Bugün 13 Kasım, Soma katliamının altıncı ayı. Soma'yı unutmuyoruz, unutturmuyoruz. Bu katliamda yaşamını yitirenlerin çoğu, 25- 30 yaşlarında gencecik insanlar. Yine çoğu, daha düne kadar geçimini topraktan sağlayan köylüler ve tarım işçileriydi. 13 Mayıs'tan bu yana Soma'da hiçbir şey değişmediği gibi daha da kötü gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Kolin A.Ş., Soma'nın Yırca Mahallesi'nde 6 bin ağacı katletti. Hem de üzerinde hasat edilmemiş zeytinleri ile birlikte. Bu arada kendi arazilerinde köylüler darp edildi, kelepçelendi, gaz kapsülleri ile yaralandı. İdari yargı aşamasındaki acele kamulaştırma için karar beklenirken, Kolin A.Ş. hoyratça zorbaca, faşistçe iş makineleriyle 6 bin zeytin ağacını katletti. Niçin? Zeytinlikten termik santral, çiftçiden madenci yapmak için."

Basın açıklamasının ardından grup bir süre 'Termik santral yapma boşuna, yıkacağız başına' sloganı atıp, olaysız dağıldı.