Maden işçisi olarak çalışan 43 yaşındaki bir erkek hayallerini kurduğu evlilik için yıllarca çalışarak biriktirdiği parayı gerdek gecesinde kaybetti. Gelin tarafından içeceğine ilaç konularak uyutulan damat uyandığında hayallerinin yıkıldığını ve dolandırıldığını anlayınca polise başvurup, hayatını birleştireceği geline savcılığa şikayet etti. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile operasyon başlatan polis amacı farklı olan gelini 2 aylık çalışmanın ardından yakalayarak mahkemeye çıkardı.

Edinilen bilgiye göre; iki ay kadar önce H.Ç isimli kadın aracılığı ile H.Ö isimli Fethiyeli maden işçisi E.Ç isimli bayanla evlenme konusunda görüştü. H.Ç. (42) önce E.Ç isimli bu kadınla tanışması gerektiğini söyledi. H.Ç. aslında kızı olan E.Ç.’yi tanıştırıp bir miktar borcu olduğunu ve ödemesini istedi. H.Ö. beğendiği ve evlenmek istediği E.Ç. ile buluşup ziynet ve diğer evlilik sırasında alınması gereken eşyalar konusunda anlaştılar. H.Ö. müstakbel karısına çantadan elbiseye, yüzükten küpeye yaklaşık her şeyi alarak yaklaşık 15 bin TL masraf edip evlilik hazırlıklarını tamamladı. Bu arda nikah öncesi gelin adayına da 2 bin TL para verip mutlu bir yuva kurmanın hayalleri ile ettiği hiçbir masrafı gözü görmedi. Fethiye’de kıyılan nikah ile çift evlenirken bir otelde gerdeğe girip konaklamayı kararlaştırdılar. Gerdek gecesi yemekte damadın içeceğine ilaç koyarak uyutan gelin E.Ç. ziynet eşyaları takı ve paralarla ortadan kayboldu. Uyandığında yanında evlendiği E.Ç’yi göremeyen H.Ö. poise ve Cumhuriyet Savcısı’na giderek şikayetçi oldu.

Tam iki ay boyunca aranan E.Ö. polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Denizlili olduğu öğrenilen E.Ö.’nün daha öncede benzer şekilde iki evlilik yapıp ayrıldığı iddia edildi. H.Ö. Günlükbaşı Polis Merkezi önünde yaptığı açıklamada evlenmek vaadi ile dolandırıldığını belirterek “20 Bin TL’lik masraf yaptım. Evlendik. Soyadımı aldı bir otelde yer ayırttım. O gece beni ilaçla uyuttular. Uyandığımda takılar ve aldığım eşyalarla kayıplara karışmışlar. Bu tür olayları başkaları yaşamasın istiyorum. Şikayetçiyim” diye konuştu. E.Ö evlenme vaadi ile dolandırıcılık iddiası ile gözaltına alınıp adliyeye sevk edilirken annesi H.Ç’nin arandığı öğrenildi.