KOMER’in 2’nci büyük salonunda Anadolu Filarmoni Orkestrası’nın verdiği konserden sonra binanın eksikleri belirlenirken, merkeze 18’inci kez geldiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KOMER’le Kuşadası’nda yapımı süren Hilton DoubleTree’nin eş zamanlı açılacağını bildirdi. Bakan Günay, KOMER’in sadece Aydın’ın, Türkiye’nin değil, Doğu Akdeniz’in en büyük kongre merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"KOMER doğrudan doğruya kongre merkezi olarak kullanılması amacıyla yapılan müstesna bir yapı. Değişik salonlarda aynı anda 10 bin kişinin toplantı yapma, 10 bin metrekarelik kapalı fuar alanında etkinlikler yapma olanağı var. Uluslararası kongreler, fuarlar için uygun bir mekan. Burası Adnan Menderes Havaalanı’na çok yakın. Deniz ve kara ulaşımı kolay. Efes, Milet gibi ören yerlerine yakın. Bu nitelikleriyle turizmin mevsimlere yayılması konusunda çok yararı olacağına inanıyorum."

İnşaatın tamamlanması için Kuşadası'na çok sık geldiğini anlatan Günay, "Son bir iki hazırlıktan sonra 20 günle 40 gün arasında, Sayın Başbakanımızla gelip açılışını yapacağız. KOMER bölgedeki nitelikli yatak sayısının artmasında büyük katkı sağlayacak. Kongre merkeziyle bağlantılı bir arazimiz var. Orada yatak yığılması yerine nitelikli yatak oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Mevcut otellerin hepsi bir yenilenme çabasında" dedi.