Menteş Kavşağı’nda bu sabaha karşı meydana gelen kazada özel bir ulaşım firmasına ait 34 JJV 25 plakalı Mücahit K.’nin (61) kullandığı otobüs, yolun karşısına geçmek isteyen Kore Gazisi Durmuş Tutar’a çarptı. Kazada ağır yaralanan Tutar, ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Yaşlı gazi, acil servisinde yapılan müdahalelere yanıt vermeyerek hayatını kaybetti.

Kore Gazisi Tutar’ın naşı bugün Milas’a bağlı Bahçeburun köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Garnizon Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve diğer gaziler katıldı.

Gazi Tutar’ın Milas’ta birlikte yaşadığı oğlu Mehmet Tutar (50); “Babam Burgaz Mahallesi’nde bulunan evimizde bizle birlikte yaşıyordu. Babam daha önce de bir kaza geçirmişti. O kazanın ardından hafıza sorunu yaşamaya başladı. Onun için kendisini yalnız bırakmamaya gayret gösteriyorduk. Ama bu sabah biz uyurken evden haberimiz olmadan çıkmış. Kazayı da sabahleyin gelen polislerden öğrendik” dedi.
Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban da Milas’ta hayatta 45 Kore Gazisi kaldığını belirterek; “Gazimiz derneğimiz üyelerindendi. Kendisinin sağlık sorunları vardı. Unutkanlık sorunu yaşıyordu. Onun için evlatları babalarını yanından ayırmıyordu. Fakat bugün herkes uyurken evden çıkmış ve üzücü bir kazada yaşamını yitirmiş. Çok üzüldük” dedi.

Gazi Tutar’ın naaşı Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, otobüs sürücüsü Mücahit K. savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.