Kapukargın Köyü Muhtarı Memiş Altın ve köylüler, İmam Tarık Balkı’nın köyden tayin olarak gitmesinin ardından ortaya attığı “İmam motosiklet sürdüğü ve kot pantolon giydiği için köyden tayin edildi” şeklinde iddiasına sert tepki gösterdi.

İmam Balkı’nın iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Muhtar Altın, İmam Tarık Balkı’nın ‘Tek Teker’ lakabıyla bir sosyal paylaşım sitesinde kendilerine hakaret ettiğini ileri sürerek, “Bizim İmamımız Necmettin Gümüş kursa katılmak için köyümüzden 6 aylık izin alarak giti. Yerine müftülük Tarık Balkı’yı geçici imam olarak köyümüze atadı. İmam Tarık Balkı; köye gelir gelmez tüm ihtiyaçlarını gidererek evinin kirasını da kendi cebimden ödedim. Odununu, kömürünü dahi sağladım. Kendisine kendi evladım gibi ilgi gösterdim. Yemeklerine varıncaya kadar evimden taşıdım. Evet, kendisinde motosiklet tutkunluğu vardı. Köy yerinde motoru tek tekerlek üzerine kaldırarak yaklaşık 100 metre gittiğini defalarca gördüm. Bu tür hareketlerini her gün devam etti. Köy halkından çok tepki almaya başladım. Ama yine idare ettim. Ben bilgisayar kullanmasını bilmem. Köyün gençleri imamın facebook tan köye küfür ettiğini söylediler. Bana yazıyı da gösterdiler” dedi.

İnternette yazan yazı hakkında Balkı ile görüştüğünü ifade eden Memiş, “Kendisini hemen buldum bu internette yazdığın yazı ne diye sordum. İçimden geçeni yazdım dedi. Yanımda köyden insanlarda vardı. Komple köylüler olarak oturup düşündük. Bu yaşadığımız olayı Dalaman Kaymakamımıza anlattık. Kaymakam Ahmet Deniz bize bu işte bir yanlışlık vardır. Devlet memuru Böyle bir şey olmaz dedi. Önüne Facebook ta yazdığı yazıyı koyduk döndük. Olaylar imam Tarık Balkının anlattığı gibi değildir. Biz motor düşmanı değiliz. Benim kendimin de motorum var. Köyümüzde yüzlerce motor var köyümüzün tüm gençleri de kot pantolon giyer. Üstelik köyümüz ne yobaz, nede geri zekâlılarla doludur. Kapıkargın Köyü Avrupa ile iç içedir. Köyümüz turizm köyüdür. Cahilde yok sayılır” şeklinde konuştu.

Köyün eski Muhtarı Mustafa Denli ise, “Ben Kapıkargın Köyü’nde 15 sene muhtarlık yaptım. Ben böyle bir imam görmedim. Onun ku imamlık değil. Onunkisi artistik, artistlik. Yeşil Çama gitsin. Kendisini kabul ettirmek için motosikletiyle şunla bunla şov yapıyor. İmamlıkla yakından uzaktan alakası yok. Bizim köyümüz turizm köyü. Bizim Köyümüz Atatürkçü, ilerici bir köydür. Muğla’nın en ileri köyüdür. Bizim köyümüz Avrupa ile iç içedir. Gelipte medyada şurada burada şov yapmasın. Eğer kendisini göstermek istiyorsa Yeşilçam’a gitsin” ifadelerini kullandı.

İmam Tarık Balkı’yı defalarca ikaz ettiğini açıklayan Sabri Kargın da, “Kendisini çok süratli gidiyorsun. Çocuklara ezeceksin diye uyardım. İmam ezan okunduktan sonra cemaatten sonra camiye gelirdi. Ben kendisini neredesin diye sorduğumda “Uyumuş kaldığını söylerdi. Bende kendisine oğlum sen aşıksan sana bir tane kız bulup, evlendirelim diye defalarca söyledim. İmam ezan bittikten sonra motosikletiyle caminin önüne gelirdi. Adamın imamlık yapacağım diye bir düşüncesi yoktu.. İmamlıktan para kazanacağım derdi yoktu. Allah’la bir işi yok adamın. Adamın işi ralliyle. Şimdi de kendisini meşhur edebilmek için kanal kanal televizyonlarda dolaşıyor. Oralarda konuşacağına gelsin burada köyde konuşsun. Hep havadan atıyor. Sadece kendisini meşhur edebilmek için şov yapmaktadır” dedi.

İmam Balkı’nın köyde yaşayan hiç kimse ile şahsi sorunu olmadığını savunan İsmet Karahan ise, şunları söyledi: “Köyümüzde kısa bir süre kaldı. Her gün eve sabaha yakın 3 te-4 te gelirdi. Camiye de ezan bittikten sonra gelirdi. Sorunca bazen Fethiye’den bazen Kuşadası’ndan bazen de İzmir’den geldim derdi. Hiçbir akşam köy kahvesinde köylülerle oturmamıştır. Cemaatte bu olaya tepki gösterirdi. Buna rağmen camide cemaat arkasında durmuştur. Gece geç yattığı için bazı sabahlar kalkamazdı. Yaşam tarzı ile gençlere kötü örnekti. Namaz başladıktan sonra gelir cemaatten önce camiden ayrılırdı. Buna rağmen biz onu aylarca idare ettik. Şimdi köyümüz ve bizler hakkında aslı olmayan iddialarda bulunması hele bunu yapanın dini bilgiye sahip imam olması bizi üzdü”