Marmaris’e 30 kilometre mesafedeki ve şelalesiyle adını duyuran turistik Turgut Köyü Muhtarı Naci İşler ile sözleşme yapan iki GSM şirketi köyün içme suyu deposu üzerine 2005 yılında baz istasyonu yerleştirdi. Köylüler, bilgileri dışında yerleştirilen baz istasyonlarının sağlığı tehdit ettiği gerekçesiyle tepki gösterip kaldırılmasını istedi. Beş yıllık sözleşmenin dolmasının ardından iddiaya göre, muhtar İşler, GSM şirketlerine tekrar anlaşma yapmayacaklarını belirtip baz istasyonlarını sökmelerini istedi. Ancak ikazlarına rağmen GSM şirketinin baz istasyonunu kaldırmaması üzerine muhtar İşler, aynı yıl dava açtı. Dört yıldır davanın sürmesi üzerine bir sonuç alamayan köylüler, sıkıntılarını seçim çalışmaları için gelen ve CHP tarafından tekrar aday gösterilen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a anlattı.

Köylülerden 60 yaşındaki Osman Kaya, "Muhtarın para kazanmak için izin verdiği baz istasyonu nedeniyle çevresindeki dört hane, başka mahalleye taşınmak zorunda kaldı. Şu an köyümüzün su şebekesinden suyunu ne içmek ne de temizlik için kullanmıyoruz. Bir yıl içinde birçok kişi kanser oldu. Taşıma suyla işimizi görüyoruz. Köyümüze gelen siyasetçilere derdimizi anlattık ama çözüm sunan olmadı. Bu işi çözerse belediye başkanımız çözer bu nedenle yardım istedik. Gerekirse imza toplayıp Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’ndan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyeceğiz" dedi.

Turgut Köyü Muhtarı Naci İşler, "O yıllarda baz istasyonlarının anlatıldığı gibi zararları olduğunu bilmiyorduk. Baz istasyonu kurulmasına izin verdik. Ancak artık istemiyoruz" diye konuştu.

Köylülerin sıkıntılarını dinleyen Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar, yanındakilere konunu araştırılması için talimat verip, "Bu işin takipçisi olup baz istasyonunun kaldırılması için gereken neyse yapacağız" dedi.