Marmaris'te yetkililerin dikkatini çekmek isteyen köy halkının, geçen yıl kendi imkanlarıyla yaptıkları ve temsili bir törenle açılışını gerçekleştirdikleri derme çatma tahta köprü, bu yılki taşkınlarda zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Hisarönü köyü Durantepe mevkisinde yaşayan vatandaşlar, evlerine ulaşmak için Asparan Deresi'ni geçmek zorunda kalınca, yetkililerden köprü yapımı için destek istedi. Olumlu yanıt alamayan vatandaşlar, geçen yıl ocak ayında kendi imkanlarıyla tahta bir köprü yapıp, adını da, "10 Evler Köprüsü" koydu. Vatandaşlar, köprü için kurdele kesip konfeti patlatarak açılış töreni düzenledi. Yaklaşık 250 lira harcanarak inşa edilen derme çatma köprünün açılışını da öğrenciler yaptı. Bu kış meydana gelen sellerde köprü zarar gördü.

Durantepe mevkisinde evi bulunan vatandaşlardan Mustafa Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprünün kullanılmaz hale geldiğini söyledi. Okula giden çocukların köprüden geçemedikleri için mağdur olduklarını belirten Bilgin, "Büzler getirildi, ilerideki yola bırakılıp gidildi. Bu büzleri dere yatağına yerleştirerek köprü yapmalarını istiyoruz" dedi.

Köprünün sular altına kalması nedeniyle okula giden çocukların 3 kilometre yol yürümek zorunda kaldığına dikkati çeken Bilgin, çocukların dere üzerinden geçtikleri noktanın da tehlikeli olduğuna işaret etti. Yetkililerin mahallelerine gelerek sorunu görmesini isteyen Bilgin, "Sayın Başbakanımız, 'Valiler, kaymakamlar oturmayacak çizmesini giyip dolaşacak' diyor. Bırakın çizmeyi, ayakkabıyla gelen yok. Bu çocuklara yazık, okula nasıl gidip gelecekler" diye konuştu.