Gölet yapım ihalesini alan CEKAR İnşaat, 30'a yakın iş makinesiyle çalışmalarına hız verdi. Taah. ve Tic. LTD. ŞTİ yaklaşık 30'a yakın aracıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, İl Genel Meclisi üyeleri Abdullah Ekşi, İbrahim Demiraslan, Ahmet Akar, Ali Sezer ile Bayat Köyü Muhtarı Hamit Çakar, müteahhit firma sorumluları Cenk Karataş ve inşaat mühendisi Ramazan Toka'dan bilgi aldı.

SOMA VE KIRKAĞAÇ KÖYLERİ FAYDALANACAK

Gölet inşaatının 3 aydan beri sürdüğünü belirten AK Parti İlçe Başkanı Özkan, "Bu gölet, köylünün yaklaşık 25 yıldan bu yana hayalini kurduğu bir proje. Sulama göletinden Soma ve Kırkağaç'ın köyleri Bayat, Karacakaş, Yağmurlu, Musahoca, Küçükyaya başta olmak üzere çevre köyleri de faydalanacak. Araziler bu proje ile hayat bulacak. Soma ve Kırkağaç'a hayırlı olsun" dedi.

Burasının, gölet yapıldıktan sonra mesire alanı olarakta kullanılabileceğini belirten Özkan, "Gölet tamamlanınca etrafı çamlar ve yeşilliklerle güzelleştirilerek muhteşem bir mesire alanına dönüştürülebilir. Soma ve Kırkağaç ilçelerinde yaşayan vatandaşlara cazibe merkezi haline getirilebilir" diye konuştu.

8 AYDA BİTECEK


İhale şartnamesine göre işin süresinin 800 gün, yani yaklaşık 3 sene olduğunu belirten firma sorumlusu Cenk Karataş, "Biz işi 250-300 gün içersinde tamamlayarak teslim edeceğiz. Manisa bölgesine 30'a yakın gölet yapılıyor. Bunlardan biri de Aydıncık Sulama Göleti" dedi.

Göletle ilgili teknik bilgi veren inşaat mühendisi Ramazan Toka, 240 dönümlük arazi üzerine yapıldığını, 2 milyon 250 bin metre küp su tutma kapasitesine sahip ve 30 metre yüksekliğinde bir sulama göleti olduğunu kaydetti.