Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mezunlar Derneği (DPÜM) Başkanı Mutlu Çınar, Kırkpınar'dan daha eski olan tarihi Domaniç ilçesi güreşleri için 24 gün önce dünyaya gelen oğlu Kültekin Bilgehan Çınar'a 24 koyun bedeli karşılığında 2012 Mayıs ayında yapılacak olan müsabakalara ağalık aldı. DPÜM'ün Hilton Otel'de gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurul'a annesi Aysun Çınar'la birlikte gelen Türkiye'nin en küçük ağası, etkinlik boyunca uykudan hiç uyanmadı.

Mutlu Çınar, yaptığı açıklamada, "2012 yılında gerçekleştirilecek olan Domaniç güreşleri için ağalığı, yıllardır organizasyonunu yapan Domaniç Spor Kulubü yetkilileriyle görüşerek, 5 Aralık Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkının verilip yıl dünümünde bir ilke imza attık. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi Domaniç'in Çarşamba köyünde metfun olan Hayme Ana'ya atfen güreş ağalığını yetişkin bir kişi için değil de kılıç gücü gerektiren bir dönemde ayakta kalan o mübarek kadına mal etmek istedim. Bu sebeple 24 günlük olan kundaktaki oğlum Kültekin Bilgehan Çınar için aldım. 24 günlük olan çocuğa 24 Oğuz boyuna atfen 24 koyun bedeli olarak ağalığı aldık. İnşallah Domaniç güreşleri için de Türk güreşleri için de hayırlı olur" dedi.

Domaniç güreşleri, 652 yıldır her yıl Mayıs ve Haziran aylarında ilçenin yüksek kesimi olan Ebe Çamlığı mesire alanında yapılıyor.