Kadınların pankartlar taşıyıp, slogan atarak gerçekleştirdiği yürüyüşü turistler izlerken, eylemin amacını öğrenince kadınların arasına karışıp ellerine pankart alarak eyleme katıldı.

VAJİNA BEKÇİLİĞİNİ BIRAK İŞİNE BAK

Bodrum Kadın Dayanışma Grubu tarafından kürtaj yasağına karşı Bodrumlu kadınlar tarafından eylem düzenledi. Marina Çarşısı'ndan başlayan yaklaşık 100 kadının katıldığı yürüyüş, sloganlar atılarak gerçekleştirildi. 'Kürtaj seçim değil, zorunluluk' yazılı büyük pankart eşliğinde yürüyen kadınlar ellerinde 'Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor', 'Vajina Bekçiliğini Bırak İşine Bak', 'Uluslararası sözleşmelere imza attın, yerine getir', 'Bedenim benim, Uludere senin', 'Kürtaj yasası kadın cinayeti', 'Şaşırmayın, karışmayın kürtajıma karışmayın', 'Kadına yönelik erkek şiddetine son', 'İnanç da benim, beden de', 'İktidar sussun, kadınlar konuşsun', 'Kürtajdayım, döneceğim', 'Kürtajı bırak Pozantı'ya bak', Tayyip şaşırma, kürtajıma karışma', 'Tayyip şaşırma sabrımızı taşırma, kendin yat kuluçkaya' dövizleri taşıdı. Grup yürüyüş sırasında zaman zaman oturarak sloganlar attı. Ellerindeki darbuka, davul ve düdükleri, kürtaj yasağına karşı ses çıkarmak için kullandı. Kafeterya da oturan turistlerde eylemi şaşkınlıkla izledi.

EYLEMCİ TURİSTLERLE POLİSLER TARTIŞTI

Marina Çarşısı'ndan Barış Meydanı'na yürüyen kalabalık gruba 2 kadın turistte destek verdi. İngiliz Mo Willock ve Hollandalı Bibi G. Adney yürüyüşün konusunu öğrenip, 'Ücretsiz kürtaj hakkı' yazılı pankartı kadınlardan alarak yürüyüşe başladı. Sivil polisler tarafından fark edilen iki kadın turist, gruptan ayırmak isteyen polisler İngilizce bilmeyince ortaya ilginç diyaloglar çıktı. Polisler ingilizce bilen bir kadından yardım isteyip, yabancıların eyleme katılamayacağını anlatınca, kadın turistlerle polisler arasında gerginlik yaşandı. Polisler ısrarcı davranınca bir süre sonra kadın turistler pankartı bırakıp gruptan uzaklaştı.

Willock, "Böyle bir etkinliğe katılmak için kadın olmak yeterli. Bizim yabancı olmamızla ilgili değil. Bu nedenle destek olmak istedik. Avrupa'nın birçok ülkesinde kürtaj serbest. Kadınların bu hakkına destek olmak istedik. Umarız başarırlar, iyi şanslar" dedi. Gruptan uzaklaştırılan turistler eylemi uzaktan takip etti.

Bodrum Belediyesi KADEM (Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi) Sorumlusu Banu Kalkan, yürüyüşümüz izinli bir etkinlikti. Ancak turistlerinde bu tarz etkinliklere katılabilmesi için ayrıca izin almak gerekiyormuş. Bu nedenle 2 kadın turist arkadaşımız grubumuzdan uzaklaştırıldı" dedi. Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş sonunda grup olaysız bir şekilde dağıldı.