Yanlış parklar yüzünden bir çok cadde ve sokağa giremediklerini ifade eden Nejat Özturan, "Şu ortamda belediye olarak her noktaya yetişmemiz mümkün gözükmemekte. Vatandaşlarımızdan da beklentimiz şu; 'her vatandaşımız evinin önünü temizlese sorunumuz büyük ölçüde çözülür' diye düşünüyorum" diye konuştu.

Karla mücadelede şimdiye kadar bir 100 ton tuz harcadıklarını belirten Özturan, "Ülkemizde ve kentimizde son yılların en yoğun kış mevsimini yaşamaktayız. 10 Ocak’ta yoğun kar yağışı başlamış ve akabinde Belediye ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarında faaliyete geçmişlerdir. 3 vardiya şeklinde aralıksız çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz, karla mücadele konusunda ellerinden geleni yapmaktadırlar. Karla mücadele çalışmalarında Belediyemizin kullanmış olduğu araçlar; 2 adet greyder, 5 adet hidromek kepçe, 3 adet tuz aracı (önü bıçaklı arkası otomatik tuzlamalı), 3 adet volvo kepçe, 6 adet el ekibi (el ile tuzlama yapan araçlar), toplu karları toplamak için 5 adet kamyon, ayrıca yüklenici firmalardan 2 adet hidromek kepçe, KÜMAŞ’ tan 1 adet volvo kepçe şeklindedir. İşçi olarak 24 şoför ve operatör, Park Bahçe Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüze ait toplam 51 el ekibi işçisi kaldırımlar da çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

"BİLİNÇSİZ PARKLAR ÇALIŞMALARI AKSATTI"


Çalışmaların 'duyarsız vatandaşlar' yüzünden aksadığını ileri süren Özturan, "Bu yıl kar yağışı çok yoğun olduğundan dolayı, kar yağışı başladığı andan itibaren 2 gün ana arterlerimizi temizlemeye çalıştık. Kepçenin girebildiği sokaklarımızda kepçeyle çalışabildik. Muhtarlarımız veya vatandaşlarımız tarafından gelen talepleri, gidip yerlerinde inceleyerek müdahale ettik. Kepçenin girebildiği her sokağımızı temizlemeye çalıştık. Araçların girmesinin veya dikliğinden dolayı çıkmasının mümkün olmadığı bazı sokaklarımız var. Bu sokaklarımız da çalışma yapmak mümkün olmamaktadır. Yollarda bilinçsiz park yüzünden kar kürüme çalışmalarımız aksamaktadır. Kar yağışı başladığı günden beri bu konuyu Belediye hoparlörümüzden ilan ediyoruz. Kimi vatandaşımız duyarlı davranmadı, kimi vatandaşımızda kar aracının etrafını kapladığı için aracını yerinden oynatamadı. Bu da çalışmalarımıza olumsuz yansıdı" diye konuştu.

"HERKES KENDİ EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLESE"

Karla mücadeleyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kıyaslayan Özturan, "Çatılardan sarkan buz kütlelerini kontrollü bir şekilde çatılardan temizlemek için vatandaşlarımızı sürekli olarak uyarıyoruz. Uyarımızı dikkate alanların yanı sıra bu konuyu önemsemeyen vatandaşlarımız çoğunlukta. Bu durumda bizi üzmektedir. Belediyemiz kar yağışı başladığı andan itibaren yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Vatandaşlarımızdan da beklentimiz şu; her vatandaşımız evinin önünü temizlese sorunumuz büyük ölçüde çözülür diye düşünüyorum. Şu ortamda Belediye olarak her noktaya yetişmemiz mümkün gözükmemekte. Örnek olarak İstanbul’da 3 santimmetre kar yağışı meydana geldi ve bunun sonucunda 1107 adet trafik kazası meydana geldiğini öğrendik. İmkanlarınız ne kadar geniş olursa olsun bu tip acil durumlarda, bu zorluklarla baş etmek kolay olmuyor. Vatandaşlarımızdan eleştiriler alıyoruz. Karla ilgili kriz komisyonunda Başkan Yardımcımız Halil Toklu’da bulunmakta. Valiliğimizle sürekli olarak bu konuyla alakalı toplantı yapıyorlar. Önceki senelerde kış boyunca harcadığımız tuz miktarı 900 tonken yaşadığımız bu kış sezonunda şuana kadar bin 100 ton tuz harcadık. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.