Simav'a bağlı Öreğler beldesinde bir vatandaşın ağılına saldıran vahşi köpekler, koyunlardan 8'ini parçalayıp yerken, 13'ü ağır toplam 24 koyunu da çeşitli yerlerinden ısırarak yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, bu sabaha karşı dağdan indiği iddia edilen vahşi köpek sürüsü, beldeye 500 metre mesafedeki Kavakaltı mevkiindeki Mehmet Ata'ya ait çevresi tel örgülerle çevrili koyun ağılına girdi. Sürü sahibinin bölgede bulunmamasını fırsat bilen vahşi köpekler, saldırdıkları koyunlardan 8'ini olay yerinde yerken, 24 tanesini çeşitli yerlerinden ısırmak suretiyle yaraladı.

Sürü sahibinin sabah ağıla gelmesiyle ortaya çıkan vahşet görüntüleri insanın kanını dondurdu. Olayın duyulmasının ardından belediye hoparlörüyle anons yapılarak vatandaşların ve sürü sahiplerinin bölgede dolaşırken dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bölgede incelemelerde bulunan İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, kuduz tehlikesinin bulunmadığını ancak tedbir açısından vahşi köpeklerin parçaladığı koyunların arta kalan kısımlarının belediyenin iş makinesiyle açılan çukurlara kireçlendikten sonra gömüleceğini kaydetti.
Bölgede sürü otlatan diğer çobanlar aynı vahşeti yaşamamak için tedbirlerini artırırken, Öreğler Belediye Başkanı Özden Akçay, 8 koyunu parçalayıp yedikten sonra kayıplara karışan vahşi köpekleri ele geçirmek için operasyon başlatacaklarını bildirdi.

68 hayvanından 8'i telef olan, 24'ü de yaralanan sürü sahibi Mehmet Ata, "Koyunlarım benim tek geçim kaynağım. 3 çocuğuma besicilikle bakıyorum. Şimdi ben ne yapacağım?" dedi. Ata, devletin kendisine yardım eli uzatmasını istedi.