Yaralılardan 6'sı Muğla Devlet Hastanesi üçü de Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Muğla'ya getirilen yaralılardan birisinin sol bacağı koparken, 8 yaşındaki Zekeriya Hanan isimli çocuk da Muğla'da tedavi altına alındı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C 130 tipi nakliye uçağı, Dalaman Havalimanı'ndan havalanarak Libya'nın Bingazi Havaalanına indi. Bingazi şehrinden 9 yaralı, 8 refakatçi ve 3 doktor olmak üzere toplam 20 kişilik grup askeri uçakla gece saat 23.45 sıralarında Dalaman Havalimanı'na indi. Muğla 112 Acil Servisi'ne ait 11 ambulans yaralılar için havaalanında bekledi. Askeri Havalimanı'na inen uçaktan yaralıları alan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi Dalaman Askeri Havalimanında yaptı. İlk müdahalenin ardından 1'i çocuk 6 yaralı Muğla Devlet Hastanesi'ne, 3 yaralı Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralı Libyalılar hakkında bilgi veren Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, "Libya'dan toplam 20 kişi getirildi. Bunların içinde 1'i çocuk 9 yaralı var. Yanlarında Libyalı 3 doktor bulunuyor. Yaralıların durumları çok ağır olmamasına rağmen içlerinde ameliyat olacak olanlar var" dedi.


ŞARAPNEL PARÇASINI YANINDA GETİRDİ

Libya'da Kaddafi güçleri tarafından direnişçilere yapılan saldırıda yaralanan Libyalılar ile birlikte Türkiye'ye gelen Abdülminerm isimli direnişçi, yanında patlayan bir mayının şarapnel parçasını da getirdi. Abdülminerm isimli Libyalı direnişçi, 42 yıldır Kaddafi'nin Libya'nın başında olduğunu belirterek "Libya'ya gelen Fransa ve ADB güçleri bizim petrolümüz için geliyor. Her şey petrol. Kardeşlerimiz boş yere ölüyor" dedi.


MUĞLA'YA GELEN YARALILAR


Hava Kuvvetleri'ne ait C 130 tipi nakliye uçağı ile Dalaman Askeri Havalimanına inen ve Muğla Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılar, Hamdi A. Abdela Muhammed, Abdalla Khaled, İnas-Hassan A. Elfarsi, bayan Ziad-Hassan Aw Altawibi, 8 yaşındaki çocuk Zekeriya Hanan ve Muhammed Abdalla Yousef Muğla Devlet Hastanesi Acil Servisinde yapılan ilk tedavilerinin ardından değişik servislerde tedavi altına alındı.