Denizli’de daha önce cam fabrikasında işçi olarak çalışan Murat Turan, 4 yıl önce Gümüşler Mahallesi’nde bir akrabasının düğününe gitti. Bu sırada bir magandanın tabancasıyla havaya ateş etmesi sırasında mermilerden biri düğünü izleyen Turan’ın omuriliğine isabet etti. Hastaneye kaldırılan Murat Turan, uzun süre tedavi gördü. Belden aşağısı felç kalan ve yürüyemeyen Turan’ın hayatı karardı. Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürmek zorunda kalan Turan, 4 yıl geçen acılı süreç sonunda hayata yeniden tutundu.

ŞAMPİYONALARA KATILMAYA HAK KAZANDI

Zorluklardan yılmayan Murat Turan, 2 ay önce okçuluk branşında birçok şampiyon yetiştiren Milli Takım Antrenörü ve Gençlik Spor Müdürlüğü Okçuluk İl Temsilcisi Nursen Çokak ile tanışınca hayatı değişti. Okçulukta son dönemlerde dünya ve Avrupa arenasında adını duyuran şampiyon okçular Samet Can Yakalı ve Aykun Kurucan ile de tanışan Turan, 2 aydır okçuluk sporunda canla başla çalışıp, antrenmanlar yaparak şampiyonalara katılma hakkı kazandı.

YENİDEN DOĞDU


Okçuluk sporuyla yeniden doğduğunu dile getiren Murat Turan, "Akrabamın düğününde H.K.'nın ateş etmesi sonucu kurşun bana isabet etti. Uzun süre yoğun bakımda kaldım ve tedavi gördüm. Ama maganda, 28 gün cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılandı. Daha sonra mahkemeden 16 ay hapis cezası aldı. Benim ise hayatım karardı. Maganda kurşunu sonucunda tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldım. Ancak geçen 4 yıl sonunda hayata yeniden tutundum. Okçuluk branşı ilgimi çekti. Bu branşı seçmemde antrenörlerimiz Nursen hocam ve Aydın hocamın büyük desteği oldu. Daha sonra bu alanda dünya 2’nciliği ve Avrupa 2’nciliği bulunan Aykan Kurucan ile Avrupa 4’üncülüğü olan Samet Can Yakalı ile tanıştım ve çalışma imkanı buldum. Onların arasında çalışmak beni gerçekten çok mutlu ediyor. 2 aydır bu ortamda çalışıyorum ve önce Türkiye Şampiyonluğu daha sonra da Avrupa Şampiyonluğu için elimden geleni yapacağım. Şu an en büyük sıkıntım sponsor. Bunu aştığım takdirde daha iyi sonuçlar elde edeceğime inanıyorum. Aynı zamanda tekerlekli sandalye basketbol takımında da görev aldım. Liglerin başlamasını bekliyorum" dedi.

BAŞARILI BİR SPORCU OLACAK


Murat Turan'ın gelecekte çok başarılı bir sporcu olacağına inandığını belirten Nursen Çokak, "Çok azimli ve istekli yaklaşık 2 aydır bizimle çalışıyor ve geçen bu süreçte iyi bir yol kat etti. Şimdi, önümüzdeki haftalarda Antalya'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na katılacak. Şampiyonada bedensel engelli olarak yarışacak. Ondan birincilik bekliyoruz. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olmasına rağmen gösterdiği bu azim ve kararlılık bizi de çok etkiliyor" diye konuştu.