Manisa Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen, sivil toplum örgütleriyle çeşitli siyasi üyelerinin katıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama programı öğretmenevi önünden yürüyüşle başladı. Yaklaşık bin 500 kişilik grup, ellerinde 1 Mayıs dövizleri, bağlı bulundukları sendika ve partilerin bayraklarıyla mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de katıldı. Gruptakiler polis tarafından tek tek arandıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’na sokuldu.

Meydanda ADD Manisa Şubesi üyesi gençlerle BDP’liler yan yana durdu. BDP’lilerin 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganlarına, ADD’li gençler 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' diye yanıt verdi. Bu arada, iki grup arasında yaşanan gergiliğin kavgaya dönüşmesini, Manisa Demokrasi ve Emek Platformu üyeleri araya girerek önledi.

Platforma çıkan BDP Manisa İl Başkanı Kerem Taylan, konuşmasını Kürtçe yapmaya başlayınca, ADD’li gençler yine tepki göstererek, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' diye slogan attı. ADD’li gençler Taylan’ın konuşması bitmeden meydanı terk etti.

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Manisa Şube Başkanı Ali Gök’ün konuşması sırasında da CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP’liler de meydandan ayrıldı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "1 Mayıs’ı emekçilerin dayanışma günü olarak düşünüyoruz. Bunun için de parti ve mezhep farkı gözetilmemesi lazım" dedi.

Kutlamaya katılanlar çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekerek eğlendi.