Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Muğla Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Muğla, Aydın, Denizli, Manisa, Isparta ve Burdur illerinden yerel basın mensuplarının biraraya geldiği "Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları"nın 23'üncüsü, 29-30 Kasım 2012 tarihleri arasında Marmaris'te yapıldı. Toplantıda Basın Yayın Genel Müdürlüğü, 300 dolayındaki katılımcı gazeteciye, bir firmadan kiraladığı iPad'leri dağıttı. Toplantının son günü bir grup gazeteci, imzaladıkları ortak dilekçeyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a başvurarak iPad'lerin kendilerine "hediye" edilmesini istedi.

'Manisalı gazeteciler başlattı'


Bülent Arınç talebi geri çevirdi. Olayın tanığı gazetecilerden Latif Sansür, yaşananları Milliyet'ten Melih Aşık'a şöyle anlattı: "İmza kampanyasını Bülent Arınç'ın hemşehrisi Manisalı gazeteciler başlattı... Marmaris Mares Otel'deki yemekte ellerinde kağıt masa masa gezerek imza topladılar. Bizler imzalamadık. Yaklaşık dört sayfaya ulaşan isim listesi yemek sürerken Arınç'ın masasına gidilerek kendisine verildi. Arınç, yaptığı konuşmada cihazların kiralık olduğunu o yüzden veremeyeceklerini bildirdi. Daha sonra mikrofona şarkı söylemek için bir sanatçı geldi. Ve sahneden gazetecilere akıl verdi: 'Arkadaşlar bulun birer zengin, yapın haberini size iPad alsın.' Arkadaşın yüzüne baktım hiç espri yapar gibi bir hali yoktu."

'Gazeteci böyle bir talepte bulunamaz'


Vatan Gazetesi'nden Mustafa Mutlu da konuyu köşesöne taşıdı. Mutlu yazısında şunları aktardı: "Bu 'gazeteci' arkadaşlardan bazıları geçici iPad'lerini iade etmek istememiş. İçlerinden bazıları utanmadan bir ortak dilekçe imzalayarak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a başvurup, dağıtılan iPad'lerin kendilerine 'hediye' edilmesini istemişler. Talepleri geri çevrilmiş! Ama Arınç, dilekçeyi de sahiplerine iade etmemiş... Ama eğer o dilekçenin altında imzası olan bir gazeteci günün birinde muhalif bir habere imza atarsa, bu dilekçe o zaman ortaya çıkabilir!
Bu olayda ilk yanlış Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün. Tamam, eğitimini vereceksen ver de; gazeteciler için iPad kiralamak sizin göreviniz mi? O gazetecilerin çoğu, o iPad'lerin iki günlük kira parasını ödeyebilecek durumda... Ve gelelim gazetecilerin yanlışına: Hiçbir gazeteci böyle bir talepte bulunamaz. Bırakın istemeyi, bu tür hediyeleri kabul edemez! Bülent Arınç o dilekçenin altında imzası olan ve gazeteci (!) denilen soytarıları bugünden tezi yok kamuoyuna açıklamalıdır."