Manisa'da kent merkezinde Gazi Mustafa Kemal Caddesi ile Cumhuriyet Bulvarı'nın kesiştiği Meydan Kavşağı'nda 1987 yılında yeşil alan olarak tescillenen, bir önceki AK Parti'li belediye tarafından 10 yıllık geçici ruhsat verilen arsaya yapılan ve işletmeye açılan bina yıkımla karşı karşıya kaldı. 10 yıllık geçici ruhsat izninin iptalini isteyen bir vatandaş, 28 Temmuz 2008'de Manisa İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı. Manisa Belediyesi ise temyize giderek bu kararın iptalini istedi. Ancak, Danıştay 6'ncı Dairesi, 23 Kasım 2011 tarihinde "kararın düzeltilmesi isteminin reddine" karar verdi. Coffe Corner ve Pizza House'un hizmet verdiği binanın çevresine Belediye tarafından "Bu alanda yapılacak yıkım çalışmasının Manisa Belediyesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz ilgili mahkemece alınan kararı uygulamaktadır" yazılı panolar konuldu.

"BU TESİSİ KAYBETMEYELİM"


Yaşanan gelişmeler doğrultusunda işletme sahipleri Nezih Görgün, Can Yılmaz ve Yılmaz Dumlu adına Nezih Görgün bir açıklama yaptı. Alana 2008 yılında yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Görgün, "Burada bir çay ocağı vardı. 450 metrekarelik bu alanın arsasının sahibi miras yoluyla 11 kişidir. Biz bu işletmeyi yapmadan önce İmar Kanunu'na da baktık. 1987 yılında dönemin belediyesi bu alanı yeşil alan ilan etmiş. Kanunda deniliyor ki bu alanı 5 yıl içinde kamulaştır, kamulaştırmadığın takdirde 10 yıl süre ile geçici ruhsat ver. Bunun üzerine biz de prefabrik bina yaparak işletmemizi açtık" dedi. Bir kişinin açtığı dava yüzünden ruhsatın iptal olduğunu kaydeden Görgün, "Biz mal sahiplerine halen ayda 10 bin lira artı stopaj kira veriyoruz. Kafemizi yapalı yaklaşık 40 ay oldu. 10 sene ruhsatımız vardı. Bize ruhsatı veren o zamanın belediyesi. Şimdi Danıştay yıkım kararı çıkartmış. Burası Manisa'nın en prestijli yeri. Bu şartlarda hiçbir yatırımcı gelip Manisa'ya yatırım yapmaz. Şu anda işletmemiz için yıkım kararı var. Ancak Manisa Belediyesi'nden birçok kişi de dahil olmak üzere, siyasi olsun, sivil toplum örgütü olsun bu işletmenin yıkılmasını istemiyor. İşletmemizin yıkılmaması için Manisa Belediyesi tarafından Revizyon İmar Planı yapılmasını, halkın da bize destek olmasını istiyoruz. Bu tesisi kaybetmeyelim. Biz başkanımıza şunu da teklif ediyoruz; Yıkmasın, biz işletmemizin anahtarını kendisine teslim edelim" diye konuştu.

"DAVA AÇILIR"

Manisa'nın MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise alana AK Parti'li Belediye Başkanı Bülent Kar zamanında 10 yıllık geçici ruhsat verildiğini, bir vatandaşın açtığı ruhsat iptal davasının Danıştay'da onandığını belirterek, "İçişleri Bakanlığı'ndan da yazı geldi. Mahkeme kararını uygulamazsak, bana görevi kötüye kullanma davası açılır. Sonunda hapis bile var. Yoksa burası Manisa'nın en iyi yerinde iyi bir bina. Fakat yapacak bir şeyimiz yok. Yıkımdan sonra alanı yeşil alan olarak değerlendireceğiz" dedi.