Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan, eski bakan ve Emniyet Genel Müdürü, eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cezasını çekmek üzere Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim oldu. Cezaevine girmeden önce kendisini uğurlayanlarla vedalaşan, elindeki tespihi dikkat çeken Ağar, “Terörle mücadelede devlete yardımı olacaksa, bu süreci de bir görev olarak görüyorum. Bin şükür ki bugüne kadar olan hizmetimizde halk tabiriyle ehli namusa, ehli vatana da zararımız olmamıştır. Hep bunun gayreti içerisinde oldum” dedi.

İnfaz yasası gereği 2 yıllık hapis cezasını çekmesi için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrası Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda karar kılınan Mehmet Ağar, yaklaşık 15 araçlık konvoyla bugün saat 15.30 sıralarında ilçeye geldi. Cezaevine yaklaşık 500 metre uzakta konvoyu durduran ve lüks otomobilinden inen Ağar, hem ilçe sakinleriyle hem de kendisini uğurlamaya gelen yakınları ile sohbet etti.

Herkesle tek tek vedalaşan bazılarının da elini öptüğü Mehmet Ağar, kendisini uğurlamaya gelen vatandaşlara dönerek, “Şu manzarayı gördükten sonra içim çok rahat. Gözüm arkada kalmaz artık” dedi.

Taşıdığı sarı tespihiyle yürüyen, zaman zaman çeken Mehmet Ağar, sağ elini de göğsünün üzerine koyarak vatandaşlara teşekkürünü gösterdi. Konvoyun cezaevine kadar gelmesini istemeyen Ağar, kalan 500 metrelik kısmı güvenlik güçlerinin eşliğinde gitti.

Cezaevi kapısında kendisini bekleyen basın mensuplarına konuşan Mehmet Ağar, “Çok yorduk buraya kadar sizi, bundan sonra yormayacağız. Rahat olun" dedi. Mehmet Ağar, mahkumiyetiyle ilgili olayı bir görev kusuru olarak düşündüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla beraber bu düşüncenin içerisinde terörle mücadelede devlete yardımı olacaksa bu süreci de bir görev olarak görüyorum. Bin şükür ki bugüne kadar olan hizmetimizde halk tabiriyle ehli namusa, ehli vatana da zararımız olmamıştır. Hep bunun gayreti içerisinde oldum. Ama sonuçta böyle bir tecelli olmuşsa bu önce Allah'tan sonra devletten gelen, bu da bizim başımızın üzerinedir. Bizim meselemiz 75 milyonun, Türkiye’nin geleceğini kardeşçe huzurla yaşamasını sağlamaktır. Bunun dışında bir gayemiz olmadı. Dolayısıyla bu vatan toprağında geçireceğimiz bu sürede, vatanımızın toprağı olduğu için ve girdiğimizden beri hemşehrilerimizin yakın ilgisinden dolayı gayet huzur içerisindeyim. Allah'a yüz bin kere şükürler olsun. Allah devlete, millete zeval vermesin. Milletimi, sevenlerimi üzecek bir davranışım olmadı. Allah yardımcımız olsun. Bu tür hizmetlerde çalışan insanlar, Cumhuriyet öncesinde de sonrasında da bunların örnekleri var. Hiçbir kırgınlığımız, muğberiyetimiz olamaz.”

Mehmet Ağar, daha sonra tekrar yanındakilerle vedalaşarak cezaevine giriş yaptı. Bu sırada bir vatandaşlar 'Siz bir kahramansız' diye bağırdı.

İSTANBUL'DAN GELDİ

Ağar’ın İstanbul’dan uçakla İzmir’e buradan da karayoluyla Aydın’a geçtiği, yolda Germencik ilçesi yakınlarındaki Ortaklar’da durup çöp şiş yediği öğrenildi. Eşi Emel Ağar'ın, Yenipazar İlçesi’nde aylığı 350 liraya üç odalı bir ev kiraladığı ilçede kalacağı öğrenildi. Emel Ağar, cezaevinin girişine gelmedi. Ağar’ın kendi korumalarının da Yenipazar’da ev kiraladığı belirtilirken, dün de Korkut Eken ilçeye gelmişti.

Mehmet Ağar cezaevine gelmeden önce hazırlıklar son ana kadar devam etti. İçeriye kurşun geçirmez cam getirildi, dış duvarların üzerindeki tel örgüler 2 metreye yükseltilip yenilendi. Ağar’ın kalacağı bölümdeki fayans ve döşemelerin de yenilendiği öğrenildi.