Olay, Karaali ile Akgedik mahalleleri arasındaki bağ yolunda yaşandı. Kendi bağından topladıkları yaprakları motosikletiyle evine götüren, Bağ-Kur emeklisi Yardımcı, yol kenarında Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na (MASKİ) bağlı kanal açma aracını gördü. Motosikletini yolun kenarına koyan Yardımcı, çalışmayı yakından görmek için aracın yanına gitti. MASKİ yetkililerinin ikazlarını dikkate almayan Yardımcı, sulama kanalının yanına iyice yaklaşarak nasıl açıldığını seyretmek istedi. Kanalın içindeki çalışmaya baktığı sırada özel bir boru vasıtasıyla gelen 150 bar basınçlı su, boynuna sert bir şekilde vurdu. Tazyikli suyun boğazını kesmesi üzerine yere yığılan Yardımcı’nın yardımına MASKİ çalışanları koştu. Olay yerine ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri, Yardımcı’nın aşırı kan kaybı sonucu hayatını kaybettiğini belirledi.

Muzaffer Yardımcı'yı birçok kez uyardıklarını belirten MASKİ yetkilileri, “Üç defa kendisine, sulama kanallarının yanına gelmesin diye uyarıda bulunduk. Daha sonra tıkanan sulama kanalını açmak için çalışmalara başladık. Basınçlı su makinesini çalıştırdığımız sırada bu olay yaşandı. Kanal açma aracının önüne gittiğimizde, o kişinin yerde kanlar içinde olduğunu gördük. İncelemek için kafasını sulama kanalının içine doğru yanaştırmış, 150 bar basınla gelen tazyikli su da boğazına çarpıp kesmiş.” dedi.

Karaali Mahallesi Muhtarı Salih Bulut ise bu kazanın milyonda bir yaşanabileceğini dile getirerek, “Kimsenin aklına böyle bir olayın yaşanacağı gelmezdi. Tazyikli su insanın boğazını kesecek ve hayatını kaybedecek. Demek ki insanın başına gelebiliyormuş. Yardımcı, köyümüzün sevilen bir ismiydi ancak bir anlık merakı kendisinin hayatına mal oldu.” diye konuştu.

Olay yerine gelen savcı inceleme yaptıktan sonra cenaze, Manisa Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Jandarma, vakayla ilgili tahkikat başlattı.