Denizli Belediyesi’nin denetiminde toplu taşımayı yürüten TUREX firmasının yaklaşık bir ay önce satın aldığı metrobüsler dün seferlerine başladı. 18 metre uzunluğunda yaklaşık 200 yolcu taşıma kapasiteli 13 metrobüs, Pamukkale Üniversitesi kampusünden başlayıp Üçler Mahallesi’ne kadar olan güzergahta çalışmaya başlayınca, Denizli Belediyesi de güzergah üzerindeki bazı minibüs hatlarını değiştirdi. Şehir içinde metrobüslerin geçtiği caddelere girmeleri yasaklanan minibüsçüler, uygulama nedeniyle belediyeye tepki gösterdi. Yeni uygulamayla minibüslerin güzergahlarından İstiklal Caddesi, Bayramyeri, İkinci Ticari Yol, İncilipınar ve Saltak Caddesi gibi ana arterler çıkarıldı.

Karara tepki gösteren minibüsçüler bugün Denizli Belediyesi önünde toplanarak kararı protesto etti. Çınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 minibüs hattı sahibi, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ı yuhalayıp istifaya çağırdı. Tekbir getirip, alkışlarla kararı protesto eden 16 hattaki minibüsçüler adına Bağbaşı-Yeniyol Minibüs Hattı Sorumlusu Ümit Başkaya açıklama yaptı. Başkaya, "Denizli Belediyesi şehir içi ulaşım planını uygulamaya koymuştur. Bu planın Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı planla alakası yoktur. Belediyenin inisiyatifinde olan ve özel halk otobüslerini koruyan ve kollayan bir uygulamadır. Bir çok cadde tek yön yapılarak minibüslerin girmesi yasaklanmıştır. Bu şehrin insanları dışlanıyor, yabancı şirket korunuyor. Bu uygulama Denizli halkına işkencedir, esnafa da darbedir. Minibüslere ve özel araçların geçişine yasaklanan yollar halk otobüslerine açıktır. Vatandaşlarımız, kucak kucağa, sürtüne sürtüne, ayakta halk otobüslerine binmeye zorlanmıştır ve minibüs, otobüs seçme hakları ellerinden alınmıştır" dedi.

Eylemlerinin süreceğini ve haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini söyleyen minibüsçüler eylemden sonra olaysız dağıldı.