Milas İlçesi’nde şoförlük yapan Halil Akkuş ile 4 aylık hamile eşi Sümeyra Akkuş’un, geçen 13 Ocak’ta rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan 9 aylık kizları Ayşenur'a yapılan kontrollerde karaciğer nakli gerektiği anlaşıldı. Kızının hasta olduğunu öğrendikten sonra, karaciğer nakli için yakınlarına başvuran ve olumlu yanıt aldıktan sonra, bazılarının hastane yolunda kararlarından vazgeçmesiyle şoke olan Halil Akkuş, günler sonra rahat bir gece geçireceklerini söyledi. Son umudu olan, astım ve yüksek tansiyon hastası babası İlhan Akkuş, yapılan testlerde donörlük için uygun bulununca büyük mutluluk yaşayan Halil Akkuş ile eşi Sümeyra Akkuş, bugün saat 10.00 sıralarında kızlarını ameliyathaneye gönderdi.

20 KİŞİLİK EKİP SEFERBER OLDU

İzmir Kent Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Murat Kılıç ile Doç. Dr. Murat Zeytunlu’nun başkanlığında, Prof. Dr. Mehmet Alper, Prof. Dr. Çiğdem Arıkan, Op. Dr. Cahit Yılmaz, Op. Dr. Zafer Önen, Op. Dr. Rasim Farajov ve Dr. Onur Duygu’un da aralarında bulunduğu toplam 20 kişilik ekip, önce büyükbaba İlhan Akkuş’un karaciğerinin bir bölümünü aldı, ardından da minik Akşenur’a nakletti. Yaklaşık altı saat süren ameliyatın ardından, yeni bir hayata başlayan küçük Ayşenur ve büyükbaba İlhan akkuş yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

'GEÇ KALINSA İŞİMİZ ZOR OLACAKTI'

Doç. Dr. Murat Zeytunlu’nun dede İlhan Akkuş’tan aldığı karaciğeri Ayşenur Akkuş’a nakleden Doç. Dr. Murat Kılıç, "Ameliyat başarılı geçti. Dede iyi bir vericiydi. Zamanlama açısından da çok iyi oldu. Birkaç gün gecikseydik işimiz daha zor olabilirdi. Bebek ve dedesinin durumu gayet iyi, tedavileri, takibimiz aldında sürecek" diye konuştu.

YARDIM TELEFONLARI YAĞDI

Büyük bir mutluluk yaşayan baba Halil Akkuş, Doğan Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği, minik kızına karaciğer nakli gerektiği haberinin ardından, çok sayıda yardım telefonu aldıklarını söyleyerek, arayan ve destek olmak isteyenlere teşekkür etti.