Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu (UISAT) tarafından düzenlenen etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, filmi başrol oyuncusu Selda Alkor ve yönetmeni Nurdan Tümbek Tekeoğlu ile birlikte izledi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği gösterim sonrası, Alkor ve Tekeoğlu'nun katılımıyla söyleşi düzenlendi.

Yaşanan acıları öğrendim

Selda Alkor, Tekeoğlu'nun kendisini kısa filmle tanıştırmasıyla uzun metrajlı filmlerin ardından kısa metrajlı filmlere başladığını söyledi. 'İki Yaka, Yarım Aşk'ın biraz daha orta metrajlı film şeklinde olduğunu ve mübadele gibi çok önemli bir konuyu ele aldığını belirten Alkor, "Lozan Barış Antlaşmasıyla yapılan mübadelenin getirmiş olduğu değişim esnasında insanların yaşadıkları, gerçekten film olacak kadar önemli. Seve seve oynadım. Mübadele nedir, insanlar bu mübadele sırasında neler yaşamışlar, neler çekmişler, o arada öğrendim" diye konuştu.

Yarı mutlu, yarı mutsuz gözler

Yönetmen Tekeoğlu da üçüncü kuşak Selanik mübadili torunu olduğunu ifade etti. Dedesinin, anneannesi ve teyzesi ile Selanik'ten 1923'te İzmir Karaburun'a yerleştiğini anlatan Tekeoğlu, "Çok büyük acılar, bireysel ve toplumsal travmalar yaşanmış. Dedem vefat ettiğinde 13-14 yaşındaydım. Onun yarı mutlu gözlerini hatırlıyorum. Hem mutlu hem mutsuzdu. Çünkü oraları bir daha göremedi" dedi.