Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla Muğla'ya getirilen kömürlerin standarta uygun olması yönünde de uyarılarda bulunan yetkililer, çevre kurulunca belirlenen standarta aykırı davrananlara 9 bin 420, toplu veya ferdi ısıtılan konularda ise her bağımsız bölüm için 468 lira ceza uygulanacağını bildirdi.

Muğla'da üç ay önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, yeni hizmet binasını basın mensuplarına tanıttı. İlin potansiyeli ve önemi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla yeni hizmet binasının çok hızlı tamamlandığını belirten Uğur, "Üç birimimiz ve 113 personelimiz, tek çatı altında hizmet vermeye başladık. Daha önceki binadan sadece dosyalarımızı getirdik. Bundan sonraki süreçte, vatandaşlarımızın işlemlerini daha da kolaylaştırarak iyi hizmet sunmayı amaçlıyoruz." dedi.

İl Müdürü Uğur, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgelerinde kanalizasyon, atık su arıtma tesisi, içme suyu temini, çevre tanzimi, atık yönetim hizmetleri, planlama ve proje hizmetleri, araştırma ve koruma faaliyetlerine dört yılda toplam 18 milyon 656 bin 979 lira harcandığını kaydetti.
Muğla ÖÇK Kurumu Başkanlığı'nca 2011 yılında 4 milyon 270 bin 741 lira yatırım yapıldığını anlatan Uğur, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca bu rakam 2012 yılında 7 milyon 654 bin liraya çıkarıldı. Bu durum Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın ilimize verdiği önemi açık şekilde göstermektedir" şeklinde konuştu.

İlker Uğur, hava kirliliğini 12 ay online takip etmek amacıyla il merkezi ve Yatağan ilçesi olmak üzere iki adet sabit hava kalitesi ölçüm istasyonu kurulu bulunduğunu belirterek, "Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte çevre kirliliğini önlemek adına denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Daha sağlıklı bir çevrede yaşayabilmek için müdürlüğümüz ve belediyelerimizin alacağı tedbirler ve yapacağı denetimlerin yanında vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşmektedir." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak Muğla'da 2012 yılının ilk 10 ayında yaptıkları gürültü kirliliği denetimleriyle ilgili de açıklamada bulunan Uğur, "İl genelinde gelen şikayetler ve rutin kontrollerle birlikte 760 işletmeyi denetledik. Bunlardan mevzuata aykırı hareket edenlere 669 bin 358 lira idari para cezası verildi." dedi.